Vágólapra másolva!
A Rubin Kazany a Nou Campban aratott 2-1-es diadalt követően hazai pályán gól nélküli döntetlen játszott a Bajnokok Ligája-címvédő Barcelonával az F csoport szerda délutáni találkozóján.

A Bajnokok Ligája F csoportjában óriási a harc a továbbjutó helyekért: a negyedik játéknap előtt a Barcelonának, Dinamo Kijevnek és a Rubin Kazanynak egyaránt négy-négy pontja volt, míg a sereghajtó Internek három.

Éppen ezért az FC Barcelona szempontjából (is) óriási jelentősége volt az oroszországi visszavágónak, egy újabb vereséggel bajba kerülhet a Bajnokok Ligája-címvédő. A legtöbb katalán drukker nem csak az ellenféltől, hanem a hidegtől is féltette Messiéket. Josep Guardiola vezetőedző frappáns válasszal nyugtatott meg mindenkit: "A játékosaim sokat fognak futni, mert ha nem, akkor megfagynak" - mondta, hozzátéve, hogy egy jó csapat számára mindegy, hogy hideg van vagy meleg, és az sem okozhat problémát, ha 12 játékossal fut ki az ellenfél.

Kollégája, Kurban Bergyev a meccs előtt úgy vélte, csapata ugyanolyan hangulatban van, mint a barcelonai győzelem idején: "Semmit sem változott a hozzáállásunk, mentálisan erősek a játékosok, és tudják, mitől jó az ellenfél" - mutatott rá csapata egyik nagy erősségére. Bergyev pörgősebb meccsre számított, hiszen "a Barca meccsről meccsre jobb", s mivel a hétvégén csak döntetlent játszott, most kettőzött erővel küzd majd - mondta a Kazany trénere.

Bajnokok Ligája, F csoport:
Rubin Kazany - Barcelona 0-0
Rubin Kazany: Rizsikov -Ansaldi, Cesar Navas, Saronov, Szalukvadze - Kalesin, Szemak, Noboa, Rjazancev - Gökdeniz Karadeniz (Bukarov, 63.) - Dominguez.
FC Barcelona: Valdés - Daniel Alvés, Piqué, Puyol, Abidal - Touré - Xavi, Keita (Henry, 82.) - Messi, Iniesta - Ibrahimovic.

A Barca azonnal letámadta a hazaiakat, Ibrahimovic a harmadik percben kapufát lőtt. Harminc perc után 6:0 volt a kapura lövési arány a vendégek javára. Az oroszok kemény védekezéssel, sok szabálytalansággal próbálták tartani a döntetlent, a meccs első felében egyértelmű volt a BL-győztes fölénye. Az első játékrészben a katalánok 77 százalékban birtokolták a labdát, de közel sem játszottak lehengerlően, a vendéglátók pedig távol voltak a gólszerzéstől.

A Barca mindhiába támadott, nem tudta feltörni a hazaiak jól működő védelmét, a Kazanynak a meccs háromnegyedében is még csak egy kapura lövése volt.

A hajrában már kiegyenlített volt a játék, a vendéglátóknak is voltak helyzeteik, a BL-címvédő tehát csak saját magát okolhatja, hogy az oroszok öt pontot elvettek tőle a két mérkőzésen. Kérdés, tud-e javítani később a kisebb (?) hullámvölgyben lévő Guardiola-csapat.