Vágólapra másolva!
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán elfogott három budapesti férfit, akiket azzal gyanúsít, hogy részt vettek a múlt szombati Ferencváros-Diósgyőr mérkőzésen történt rendbontásban. A rendőrség honlapján további huligánok fényképét tette közzé, és a lakosság segítségét kéri. Az Üllői úti Soproni Liga-találkozó szurkolói rendbontás miatt a 64. percben félbeszakadt, az FTC stadionját három mérkőzésre bezárják.

A police.hu-n olvasható írás szerint a BRFK szervezett bűnözés elleni főosztály extrémizmus elleni osztálya "eljárást folytat csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűncselekmény elkövetése megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen", a múlt szombati Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatosan.

A nyomozók folyamatosan elemzik és értékelik a mérkőzés alatt, illetve a stadionon kívül történt rendbontásról készült felvételeket. Ezek segítségével került sor a hajnalban elfogott két férfi beazonosítására és előállítására. Este újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe, a fiatalember önként jelentkezett, miután a rendőrök rokonainál, ismerőseinél keresték - jelentette a Független Hírügynökség.

A BRFK a honlapján fényképeket is közöl további drukkerekről, és arra kéri a lakosságot, hogy aki felismeri őket, az lépjen kapcsolatba a rendőrséggel.

A múlt szombati Ferencváros-Diósgyőr Soproni Liga-mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a diósgyőri szektorba. A lelátón felgyújtottak néhány széket, pirotechnikai eszközöket és székdarabokat dobáltak a pályára, ezért a játékvezető a 64. percben - 1-3-as állásnál - lefújta a mérkőzést.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a szurkolói rendbontás miatt kedden arra kötelezte a zöld-fehér klubot, hogy soron következő három hazai bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött rendezze meg, emellett hárommillió forintos pénzbírsággal sújtotta az egyesületet. A mérkőzést hivatalosan 0-3-as végeredménnyel a vendégek nyerték.