Vágólapra másolva!
Egervári Sándor szerint az olasz válogatottat egyénileg jobb futballisták alkotják, amit a magyarok csapatjátékkal kompenzálhatnak péntek délután, az U21-es Európa-bajnokság győri selejtezőjében. Németh Krisztián úgy érzi, megvan a tudásuk az olaszok legyőzéséhez, Varga Roland szerint most bizonyíthatják, hogy nem csak kicsúszott az egyiptomi bronzérem.

Egervári Sándor bizakodva készül a magyar-olasz meccsre, amely néhány hét leforgása alatt már a második lesz. Csakhogy a korhatár most egy évvel magasabban van, az olaszok pedig sokkal ütősebb csapattal érkeznek, mint amelyiket Egyiptomban sikerült legyőzni. Igaz, a magyar csapat is kiegészül néhány erősítést jelentő játékossal.

"Nemcsak arról van szó, hogy az 1988-as születésűek egy-két évvel idősebbek az Egyiptomban vb-bronzérmet szerző válogatottunk tagjainál, hanem jóval tapasztaltabbak is. Némelyikük már ötven, sőt, akár száz NB I-es mérkőzésen is túljutott már, ezzel a rutinnal sokat hozzátehetnek ahhoz a lendülethez, amelyet az U20-as együttes játékosai visznek ki a pályára" - mutatott rá a szövetségi edző.

Egervári elismeri, a felkészülés néhány napja nem lehetett elég arra, hogy tökéletes egységbe kovácsolja a két évfolyamot, de így is sokat léptek előre, s szerinte jó esélyük van arra, hogy egységes csapatjátékot mutassanak be az olaszokkal szemben. "Szakmai meggyőződésem, hogy eredményes csapatot csak akkor tudunk kialakítani, ha megvan a csapattagok között a kölcsönös tisztelet. Örömmel tapasztalom, hogy ez itt működik, kezd összeérni az együttes."

A szövetségi edző szerint ugyanakkor semmiképp sem számíthatunk könnyű mérkőzésre. "Kiváló képességű játékosok alkotják az olasz csapatot, hétről hétre a Serie A-ban edződnek. Az egyéni képességek terén talán jobban állnak, mint mi, ezt csapatjátékkal kompenzálhatjuk, okos futballal kellemes meglepetést okozhatunk."

Koman Vladimir jól ismeri a pénteki ellenfelet, a csapatkapitány ugyanis a Serie A-ban szereplő Bariban játszik - jobbára csak a tartalékcsapatban. "Egyenlő esélyekkel indulunk harcba, szerintem az nyeri a meccset, aki az első gólt rúgja, s aki akaratosabban játszik" - jósolt az U20-as vb ezüstcipőse, aki nem számít arra, hogy egy jó teljesítménnyel közelebb juthat a Bari kezdőjéhez. "Egyiptomban is éppen elég jól játszottam, mégsem változott szinte semmi. Nem volt túl nagy hatással az edzőmre a játékom. Ha ez így megy tovább, és továbbra sem kapok játéklehetőséget, akkor előbb-utóbb mindenképpen szeretnék váltani."

(A Koman Vladimirral készült hosszabb interjúnkat itt olvashatja.)

Forrás: [origo]

Varga Roland szintén Olaszországban, a második ligás Bresciában futballozik. "A Serie A-ból és a Serie B-ből válogatták össze ellenfelünk csapatát, szinte valamennyiüket ismerem, de ennek tényleg nincs jelentősége" - mondta az 19 éves középpályás, aki szerint a magyar védőknek elsősorban a Parma játékosára, Alberto Paloschira kell odafigyelniük. "Leginkább Filippo Inzaghihoz tudnám hasonlítani, mindig a leshatáron tanyázik, életveszélyes csatár, minden lehetőségre kíméletlenül lecsap. Balotellit nem kell bemutatni, ő a legnagyobb név a vendégeknél, sok múlik azon, hogy lesz-e kedve futballozni. Reméljük, nem lesz. Santon klasszisáról mindent elmond, hogy tizennyolc évesen már felnőttválogatott, az Inter egyik oszlopa, a világbajnok Grosso utódjának tartják."

Varga szerint hatalmas fegyvertény lenne, ha sikerülne legyőzni a klasszisokból álló olaszokat. "Mi, a világbajnoki csapat tagjai ugyanazt a kellemes izgalmat érezzük, mint odakint, a vb-érem megszerzésekor, és ugyanezt tapasztalom az idősebbeknél, akik most csatlakoztak hozzánk. Taktikusan, okosan kell futballoznunk, nem ész nélkül nekiesni az olaszoknak, s akkor győzhetünk. Ha sikerülne, senki sem mondhatná, hogy a vb-szereplésünk csak kicsúszott eredmény volt."

Németh Krisztián a legutóbbi meccsén ismét gólt szerzett az AEK Athén csapatában, azaz jó formában várja az Eb-selejtezőt. "Igazából nem is volt idő kiesnem a ritmusból, hiszen Egyiptom óta folyton játszom és utazom, Fehéroroszországban Európa-liga-meccset vívtunk, pörögnek az események" - mondta a támadó, akinek az AEK jóval nagyobb szakmai kihívást jelent, mint a Liverpool tartalékcsapata. "Ha Liverpoolban arra panaszkodtam, hogy keveset játszom, most aztán tényleg kárpótol az élet."

Németh szerint a csoportunk állása megkívánja, hogy győzzenek Olaszország ellen, és azt ígéri, hogy győzni is fognak. "Úgy kell felmennünk a pályára, hogy bedaráljuk ezt az olasz csapatot, akárkik alkotják is. Nincs bennünk semmiféle gátlás, félelem, megvan a tudásunk a sikerhez."

A 3. csoport állása:

1.Wales541-13-313
2.Magyarország32-15-46
3.Olaszország31114-34
4.Luxemburg61142-114
5.Bosznia-Hercegovina3-121-41