Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottsága elmarasztalta Arany Tamást és Sulyok Gergelyt, akik a közelmúltban egyformán megtorlatlanul hagytak olyan jelentős szabálytalanságokat a Soproni Ligában, melyeket utóbb a fegyelmi bizottság súlyos szankcióval büntetett.

Előbbi bíró a Pápa-Ferencváros, utóbbi pedig a Ferencváros-DVTK meccsen hibázott, és ennek következményeként - az MLSZ szerdai tájékoztatása szerint - ebben az évben már egyikük sem lesz közreműködője egyetlen találkozónak sem.

Arany esetében ennél is súlyosabb a büntetés. "Bár szó volt róla, hogy eddigi ténykedésére való tekintettel e hét végén lehetőséget kap egy búcsúmeccs vezetésére, és utána bejelenti visszavonulását, de ő megszegte az erről szóló megállapodást. Már egy előzetes javaslat is született, amelyet a játékvezetői bizottság elnöksége a december elején esedékes ülésén tárgyal majd: az előterjesztés szerint Arany nem fog bekerülni az új játékvezetői keretbe, ami gyakorlatilag a kizárását jelenti onnan" - áll az MLSZ közleményében.

Sulyok esetében még további mérlegelések következnek, és azok alapján döntenek a további bírói pályafutásáról.

Arany Tamás Rafa Wolfe, míg Sulyok Gergely Dragóner Attila súlyos szabálytalanságát nem vette észre. A fegyelmi bizottság utólag mindkét ferencvárosi játékost három meccsre eltiltotta.