Vágólapra másolva!
A bosnyákok szerdán 2-1-re legyőzték az U21-es Európa-bajnoki selejtezőcsoportban a magyarok előtt élen álló walesieket, ezzel már Egervári Sándor csapata áll a legjobban a vesztett pontokat illetően.

"A vendégek gyorsan vezetést szereztek, de az egyenlítésre sem kellett túl sokáig várni, sőt, a második félidőben, bár előbb kihagytak egy 11-est, a házigazdák megérdemelten szerezték meg első győzelmüket, s ezzel a 3 pontot" - foglalta össze a látottakat a magyar szövetség honlapján Egervári, aki a helyszínen nézte végig az összecsapást. "Két, fizikailag egyformán erős játékosokból álló, jól felkészített csapatot figyeltünk meg. Mivel a bosnyákok korábban döntetlent játszottak az olaszokkal, nem okoztak számomra különösebb meglepetést a mostani sikerükkel. Előzetesen azt szerettem volna legjobban, hogy megosztozzon a pontokon két riválisunk, de így sem vagyok szomorú, rosszabb lett volna, ha a csoportunkban éllovas Wales gyűjti be az újabb három pontot. Ami a jövő évi feladatokat illeti, nem lesz könnyű dolgunk, de ezt eddig is tudtuk. Itt Szarajevóban győzni, bravúrnak számít bárki számára".

Kedden a másik nagy ellenfélnek számító olaszok négygólos győzelmet arattak Luxemburgban. A tíz csoportelső és a négy legjobb második helyezett jut tovább.

A 14 csapat jövő októberben oda-visszavágóval dönti el, melyik hét gárda vehet részt a házigazda dánok mellett a kontinensviadalon. Ez a torna egyben olimpiai selejtező is lesz, az Eb négy legjobbja kvalifikálja magát a 2012-es londoni játékokra..

A csoport állása: 1. Wales 13 pont/6 mérkőzés, 2. Magyarország 9/4, 3. Olaszország 7/5, 4. Bosznia-Hercegovina 4/4 (3-5), 5. Luxemburg 4/7 (2-15)

A magyarok hátralévő mérkőzései:
2010.03.02.: Olaszország - Magyarország
2010.08.11.: Bosznia-Hercegovina - Magyarország
2010.09.04.: Magyarország - Wales
2010.09.07.: Magyarország - Bosznia-Hercegovina