Vágólapra másolva!
A címvédő brazil csapat a Dubajban rendezett strandlabdarúgó-vb döntőjében 10-5-re győzött Svájc ellen. A bronzérem a portugáloké.

A világbajnokság záró napján előbb a bronzmérkőzésre került sor, amely elképesztő gólparádét hozott. Strandfociban sokszor előfordul, hogy egy-egy meccsen több mint tíz gól születik, arra viszont, hogy húsznál is többször találjanak be a csapatok, nagyon ritkán akad példa. Márpedig a portugálok és az uruguayiak összesen huszonegyszer voltak eredményesek a kisdöntőben.

A strandfoci.hu beszámolója szerint a portugálok azonnal nekiestek ellenfelüknek, és a nagy kedvvel játszó, mesterhetest elérő Madjer vezérletével kiütötték Uruguayt.

A finálé sem volt sokkal szorosabb: a címvédő brazilok két harmadot követően már 8-1-re vezettek a vb-újonc svájciak ellen, így nyugodtan játszhattak a közönségnek is, ahogy azt egyébként megszokhattuk tőlük. A lelkes svájciaknál a végül a gólkirályi címet begyűjtő Stankovic ezúttal nem tudott annyira parádézni, de Angelo Schirinzi együttese így is a torna egyik legkellemesebb meglepetését okozta szereplésével. A selecaóban Andre, Betinho és Buru duplázott.

A lelátókat zsúfolásig megtöltő publikum hatalmas ovációval köszöntötte a régi-új győztest: Brazília a hatodik FIFA-világbajnokságon ötödik győzelmét aratta, és ennek jogosságához nem is férhetett kétség.

Döntő:
Brazília - Svájc 10-5 (4-1, 4-0, 2-4)
gól:
Andre 2, Betinho 2, Buru 2, Daniel, Benjamin, Sidney, Bueno, ill. Jaeggy, Meier, Rodrigues, Schirinzi, Stankovic

Bronzmérkőzés:
Portugália - Uruguay 14-7 (-1, 6-4, 4-2)
gól:
Madjer 7, Torres 3, Jose Maria 2, Miguel, Coimbra, ill. Coco, Pampero, Matias, Alan (öngól), Ricar, Fabian, Oli