Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden úgy határozott, hogy érvényben hagyja a Videoton FC-re korábban kirótt pénzbüntetéseket, így a székesfehérvári klubnak összesen 400 ezer forint bírságot kell fizetnie.

Az egyesület az Újpest FC és a Vasas elleni mérkőzéseken történt szurkolói rendbontások, valamint pirotechnikai eszközök használata miatt kapta a büntetést.

A Nyíregyháza a ZTE FC vendégjátéka alkalmával tapasztalt rendezési hiányosságok miatt a soron következő két hazai bajnoki találkozóján köteles 15 fővel emelni a rendezői létszámot, szövetségi ellenőrt kell fogadnia, és az eljárás költségeit is a klub állja. A nyírségi egyesület ügyvezetőjét, Sziky Gyulát, valamint Banka Zsolt klubigazgatót 100-100 ezer forintos pénzbírsággal sújtották, mert sportszakemberhez méltatlanul az öltözőfolyosón sértegették a Nyíregyháza-ZTE összecsapás játékvezetőjét.

A bizottság Rafa Wolfe, az FTC futballistájának korábbi, három mérkőzésre szóló eltiltását fenntartotta. A legutóbbi bajnoki fordulóban kiállított játékosok közül Sasa Dobric (Vasas) és Pollák Zoltán (Újpest) két-két, míg Tóth Gábor (Lombard) és Rajnay Attila (Lombard) egy-egy bajnoki találkozóra szóló eltiltást kapott.