Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában az Inter egy büntetővel csikarta a ki a győzelmet a Fiorentina ellen, a Juventus viszont kikapott Cagliariban. A Roma fordítani tudott Bergamóban, csakúgy mint a Koman Vladimirral felálló Bari, amely a Sienát verte 2-1-re. A magyar középpályás a szezonban először volt kezdő, és a 83. percben, 1-1-es állásnál cserélték le.

Az Inter-Fiorentina rangadóra a vendégek készülhettek jobb hangulatban, hiszen a firenzeiek hét közben továbbjutottak a BL-ben, míg a milánóiak sima vereséget szenvedtek Barcelonában, nem is kímélte őket az olasz sajtó.

A hazai porondon persze általában a jobbik arcát mutatja a Mourinho-csapat, amely gyorsan vezetést szerezhetett volna, Muntari óriási helyzetben a passz helyett a lövést választotta, pedig belül Eto'o szinte könyörgött a labdáért, így gól helyett be kellett érni egy oldalhálóban elhaló lövéssel a ghánai légiósnak.

A 16. percben Diego Milito a leshatárról indulva, egy védelmi hibát kihasználva került ziccerbe, de Frey lábbal védeni tudott. A Fiorentina erejét felemésztette a védekezés, és sikerült is kapott gól nélkül lehoznia az első félidőt, amihez az is kell, hogy a Mourinhóval összevesző Balotelli helyére a kezdőbe került Quaresma balos kapáslövése elmenjen a bal sarok mellett.

A második félidő hatodik percében Samuel fejese kötött ki a vendégek kapujában, de mivel az argentin védő szinte letépte a mezt Dainelliről, így Damato jogosan érvénytelenítette a gólt. Aztán Milito került helyzetbe Stankovic passza után, de jobb belsővel a bal kapufa mellé helyezett. A Violák első igazi villanására a 80. percig kellett várni, ekkor Gilardino két védő fölött emelte át a labdát, majd jobb külsővel lőtt, de a jobb kapufa megmentette az Intert.

A 85. percben Comotto belépőjét szabálytalannak minősítette Damato, így büntetőhöz jutott az Inter, és a sértett, Milito a kapu bal oldalába vágta a labdát a mészpontról. A végén még Eto'o lépett ki egyedül, de Frey ezt is megfogta, így is nyert azonban a címvédő, amely egyre inkább leszakítja magáról a Juventust, a Zebrák ugyanis 2-0-ra kikaptak Cagliariban, és már 8 pontra vannak a kék-feketéktől.

A szárdok a brazil Nené 30 méteres, felsősarkos csodagóljával szereztek vezetést, majd a hajrában Matri cselezte ki Cannavarót, és aztán Buffon alatt a hálóba gurított.

A Cagliari-Juventus meccs összefoglalója:


Koman Vladimir kezdő volt a Bariban, amely hátrányból verte a Sienát, a déliek győztes gólját a 93. percben szerezte a jobb oldali beadásba okosan belszúró Greco, Koman ekkor már nem volt a pályán, a 83. percben lecserélték. A Roma is fordítani tudott, a fővárosiak Bergamóban szerezték meg a három pontot.

Serie A, 14. forduló:
Cagliari - Juventus 2-0 (1-0)
gól:
Nené (30.), Matri (89.)

Parma - Napoli 1-1 (0-1)
gól:
Amoruso (85., 11-esből), illetve Denis (32.)
piros lap: Contini (84., Napoli)

Atalanta - Roma 1-2 (1-1)
gól: Ceravolo (13.), illetve Vucinic (44.), Perrotta (64.)

Lazio - Bologna 0-0

Internazionale - Fiorentina 1-0 (0-0)
gól:
D. Milito (85., 11-esből)

Chievo - Palermo 1-0 (0-0)
gól:
Abbruscato (54.)
piros lap: Liverani (91., Palermo)

Bari - Siena 2-1 (0-1)
gól:
Masiello (78.), Greco (93.), illetve Vergassola (3.)

Catania - AC Milan 0-2 (0-0)
gól:
Huntelaar (93., 94.)

Az élcsoport:
1. Inter 35
2. Milan 28
3. Juventus 27
4. Sampdoria 24
5. Parma 24