Vágólapra másolva!
A méltánytalan búcsú miatt az írek különengedéllyel, 33. csapatként szeretnének részt venni a jövő évi labdarúgó-világbajnokságon.

"Járt nálunk egy ír küldöttség, és nem játékosok vagy bírók megbüntetését kérték, hanem hogy plusz csapatként hadd lépjenek pályára a vb-n" - jelentette ki hétfőn Johannesburgban Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke.

A FIFA végrehajtó bizottsága szerdai ülésén vitatja meg a szokatlan kérvényt. "Előterjesztem az ügyet, de fogalmam sincs, hogy mi lesz" - tette hozzá Blatter.

Thierry Henry az írek elleni, november 18-i párizsi meccs 103. percében kézzel vette le a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbította, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt, mellyel Franciaország jutott ki a vb-re. A csatár a kezezést utóbb elismerte, és hangsúlyozta: a legigazságosabb megoldásnak az újrajátszást tartaná.

A FIFA azonban kizárta az írek által is szorgalmazott ismétlés lehetőségét.

A FIFA szerdán tárgyalja a plusz bírók bevezetését

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága szerdán tárgyalja az esetleges plusz bírók alkalmazásának lehetőségét. "Thierry Henry esete azt jelzi, hogy a játékvezetőknek további segítségre van szükségük a pályán" - jelentette ki hétfőn Joseph Blatter FIFA-elnök Johannesburgban, ahol pénteken tartják a jövő évi világbajnokság csoportjainak sorsolását.

Ha a testület jóváhagyja a tervezetet, az ajánlás márciusban kerülhet a sportág szabályalkotó testülete, az 1886-óta működő IFAB elé. Henry az írek elleni, november 18-i párizsi meccs 103. percében kézzel vette le a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbította, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt, mellyel Franciaország kijutott a vb-re. A csatár a kezezést utóbb elismerte, és hangsúlyozta: a legigazságosabb megoldásnak az újrajátszást tartaná. A FIFA azonban kizárta az ismétlés lehetőségét.