Vágólapra másolva!
Carlos Alberto Parreira, a jövő nyári labdarúgó-vb-nek otthont adó Dél-afrikai Köztársaság válogatottját irányító brazil szakember szerint a pénteki, fokvárosi sorsolás nyomán kialakult világbajnoki kvartettek egyike se nevezhető halálcsoportnak.

A szövetségi kapitány, akinek együttese az A csoportban a franciákkal, az uruguayiakkal és a mexikóiakkal került össze, úgy nyilatkozott, hogy egyetlen csoportra sem húzható rá a "halálerős" jelző, bár hozzáfűzte, hogy ugyanakkor a vb-n már egyetlen könnyű meccs sincsen.

"Meglehetősen kiegyensúlyozott csoportok jöttek létre, bár tény, hogy például a mi négyesünkben ott van két korábbi világbajnok, és Mexikó válogatottja is komoly kihívást jelent számunkra - mondta Parreira, aki kitért hazája Észak-Korea, Elefántcsontpart és Portugália legjobbjaival összesorsolt nemzeti együttesére is: - Brazília sem kapott könnyű riválisokat, ám ha úgy futballozik, ahogyan az idén tette, nem okozhat neki nehézséget a továbbjutás."

A brazil szakvezető honfitársa, a korábbi aranylabdás, és jelenleg a Real Madridban futballozó válogatott Kaká nem osztja Parreira nézetét, legalább is a csoport minősítését illetően: "Brazília igenis halálcsoportba került, a világbajnokság legnehezebb négyesébe! - szögezte le a selecao és a spanyol királyi gárda irányítója. - Vannak még komplikált négyesek, de a miénk a legerősebb, aminek azért megvan az az előnye, hogy az első pillanattól kezdve rendkívül koncentráltan kell, és fogunk is játszani. A folytatásban pedig, a legjobb nyolc között, remélem, nem akadunk össze Spanyolországgal, amely a vb-elsőség egyik fő várományosa. De győzhet Anglia is, és ott vannak a nagy hagyományú futballnemzetek, a németek, az olaszok vagy az argentinok. S persze mi is meg akarjuk nyerni a világbajnokságot."

Spanyol arany hozná a legkevesebb pénzt

Négyszeres pénzt eredményezne a fogadónak az angol fogadóirodáknál Spanyolország győzelme a világbajnokságon. A legtöbbet - a feltett összeg 2000-szeresét - Észak-Korea vb-címe hozná a konyhára.

Az Európa-bajnok spanyolokhoz hasonló esélyt adnak a szigetországi odds-központokban az angol válogatott végső sikerére is (5:1), míg a "várakozási listán" harmadik brazilok vb-győzelmére 11 a 2-höz megtérülési arány mellett lehet fogadni.

A dél-afrikai vb gólkirályjelöltjei közül két spanyol csatárt, Fernando Torrest és David Villát tartják favoritnak, amit a 9:1-es listavezető fogadási tétel is mutat.

Oddsok a William Hillnél, a talán leghíresebb angliai fogadóirodánál:
Spanyolország 4:1
Anglia 5:1
Brazília 11:2
Argentína 9:1
Olaszország 11:1
Franciaország 11:1
Németország 12:1
Hollandia 14:1
Portugália 25:1
Elefántcsontpart 33:1




Megszólalt a csoportsorsolást követően az argentin szövetségi kapitány, a FIFA, a nemzetközi szövetség fegyelmi büntetése miatt a fokvárosi ceremóniáról távolmaradni kényszerült Diego Maradona is: "Nincs gyenge rivális! - szögezte le, miután kiderült, hogy együttese Nigéria, Dél-Korea és Görögország válogatottját kapta csoporttársul. - A vb-n a legjobb csapatok vesznek részt, ellenfélnek egyikük sem könnyű. A bizalmunk azonban töretlen játékosaink iránt. Tudjuk, megvan minden lehetőségünk és adottságunk ahhoz, hogy történelmi magasságba jussunk. Derűlátóak vagyunk."