Vágólapra másolva!
Amsterdami győzelemmel jutott tovább az Európa Ligában Juhász Roland csapata, az Anderlecht. Az év legjobb magyar játékosának választott védő végigjátszotta a meccset. A EL 48 csapata közül egyedül a Salzburg teljesítette hibátlanul a csoportkört.

Juhász Roland végigjátszotta az Ajax-Anderlecht meccset a vendégeknél. A belgák továbbjutása szempontjából kulcsfontosságú találkozón már félidőben 3-0-ra vezetett az Anderlecht, amely végül be is húzta a győzelmet és a továbbjutást. Amsterdamban Romelu Lukakunak sikerült dupláznia.

A Genoának otthon kellett volna vernie a Valenciát a továbbjutáshoz, ez azonban nem sikerült, sőt a spanyolok szereztek előnyt a félidő előtt. Fordulás után a veterán Crespo gyorsan szépített, ám itt elfogyott az olasz csapat tudománya. A hosszabbításban a Valencia a győzelmet is kicsikarta, így csoportelsőként jutott tovább. Scarpi már az első vendéggólban is benne volt kicsit, ám a másodiknál óriásit hibázott: a genovai kapus David Villába rúgta a labdát a térfél közepén, az Európa-bajnok csatár így könnyedén vitte be a győztes találatot.

Az olasz csapatok csődje a késő esti meccseken teljesedett ki. A G csoportban a Lazio otthon is kikapott attól a Levszki Szófiától, amit a Debrecen oda-vissza vert a BL selejtezőiben.

Az AEK Athénben nem lépett pályára Németh Krisztián, a görögök a csoportgyőztes Benfica otthonában szenvedtek vereséget. Az argentin Angel Di María két gólt vállalt, a másodiknál rabonával vette be honfitársa, Diego Saja kapuját. Némi meglepetésre a csoport másik összecsapásán az Everton otthon kapott ki a BATE Boriszovtól, igaz, az angolok számára már biztos volt a továbbjutás.

A Salzburg az Austria Wienhez hasonlóan korán előnybe került, de ligatársával ellentétben sikerült is megőriznie a fórt. Ezzel a teljes EL-mezőny egyetlen százszázalékos csapata lett a Salzburg, amely az osztrák Bundesligában utolsó három meccsén csak egy gólt lőtt és csak egyszer nyert, két döntetlen mellett.

Az EL csoportküzdelmeiből a következő együttesek jutottak a legjobb 32 közé: Sahtar Donyeck (ukrán), FC Bruges (belga), PSV Eindhoven (holland), FC Köbenhavn (dán), Werder Bremen (német), Athletic Bilbao (spanyol), Sporting Lisboa (portugál), Hertha BSC (német), AS Roma (olasz), Fulham (angol), Galatasaray (török), Panathinaikosz (görög), RSC Anderlecht (belga), Ajax Amsterdam (holland), Lille (francia), Valencia (spanyol), Hapoel Tel Aviv (izraeli), Hamburger SV (német), Salzburg (osztrák), Villarreal (spanyol), Fenerbahce (török), Twente (holland), Benfica (portugál), Everton (angol).

A 24 továbbjutóhoz csatlakozik a Bajnokok Ligája 8 csoportharmadikja: Liverpool (angol), Rubin Kazany (orosz), Unirea Urziceni (román), Standard Liege (belga), Juventus (olasz), VfL Wolfsburg (német), Olympique Marseille (francia), Atlético Madrid (spanyol).

Európa Liga, 6. forduló:

A csoport:
Ajax Amsterdam (holland) - RSC Anderlecht (belga) 1-3
Gól:
Emanuelson (77.), illetve Lukaku (13., 22.), Legear (43.)

Dinamo Zagreb (horvát) - Timisoara (román) 1-2
Gól:
Scutaru (80., öngól), illetve Bucur (67.), Goga (84.)

A csoport végeredménye:
1. Anderlecht 11 (9-4) pont
2. Ajax 11 (8-6)
3. Dinamo Zagreb 6
4. Timisoara 5

B csoport:
Lille (francia)-Slavia Praha (cseh) 3-1
Gól:
Cabaye (25.), Gervinho (39.), Obraniak (80.), illetve Vlcek (56.)

Genoa (olasz)-Valencia (spanyol) 1-2
Gól:
Crespo (51.), illetve Saltor (45.), David Villa (95.)

A csoport végeredménye:
1. Valencia 12
2. Lille 10
3. Genoa 7
4. Slavia Praha 3

C csoport:
Hapoel Tel Aviv (izraeli) - Hamburger SV (német) 1-0
Gól:
Yeboah (23.)

Rapid Wien (osztrák) - Celtic (skót) 3-3
Gól:
Jelavic (1., 8.), Salihi (19.), illetve Fortuné (24., 67.), McGowan (90.)

A csoport végeredménye:
1. Hapoel 12
2. Hamburg 10
3. Celtic 6
4. Rapid Wien 5

G csoport:
SS Lazio (olasz) - Levszki Szófia (bolgár) 0-1
Gól:
Jovov (60.)

Villarreal (spanyol) - Salzburg (osztrák) 0-1
Gól:
Svento (7.)

A csoport végeredménye:
1. Salzburg 18
2. Villarreal 9
3. Lazio 6
4. Levszki 3

H csoport:
Steaua Bucuresti (román) - Twente (holland) 1-1
Gól:
Kapetanosz (18.), illetve Stam (35.)

Fenerbahce (török) - Sheriff Tirafspol (moldovai) 1-0
Gól:
Ugur Boral (15.)

A csoport végeredménye:
1. Fenerbahce 15
2. Twente 8
3. Sheriff 5
4. Steaua 4

I csoport:
Everton (angol) - BATE Boriszov (fehérorosz) 0-1
Gól:
Jurevics (75.)

Benfica (portugál) - AEK Athén (görög) 2-1
Gól:
Di María (45., 73.), illetve Blanco (84.)

A csoport végeredménye:
1. Benfica 15
2. Everton 9
3. BATE 7
4. AEK 4