Vágólapra másolva!
Megismétlik a Bajnokok Ligája 1995/96-os döntőjét az Európa Ligában, ahol a legjobb 16 közé jutásért az Ajax a Juventusszal mérkőzik. A magyar játékosok közül talán Gera Zoltánnak lesz a legnehezebb dolga: a Fulham a sorozat elődjét, az UEFA-kupát megnyerő Sahtar Donyeckkel meccsel, továbbjutás esetén pedig az Ajax-Juventus továbbjutójával találkozik.

Az UEFA a Bajnokok Ligája pénteki sorsolása után az Európa Liga párharcait is összeállította. Az EL-ben a legjobb 16-ért csatázók mellett ismert lett a nyolcaddöntő párosítása is. A második számú európai kupasorozat csoportkörének 24 továbbjutójához csatlakozott a BL nyolc csoportharmadikja, így alakult ki a 32-es mezőny. Korábban egy csoportban szereplő, illetve azonos országból induló csapatokat nem húztak egymás mellé.

A legnagyobb érdeklődéssel várt párbaj kétségtelenül az Ajax-Juventus összecsapás lesz. A két együttes az 1995/96-os idényben Bajnokok Ligája-döntőt játszott egymással. A Debrecennel egy BL-csoportban szerepelt Liverpool egy másik BL-ből érkező alakulattal, a román bajnok Unirea Urzicenivel találkozik majd. Bölöni László csapata, a Standard Liége az idei sorozat egyetlen százszázalékosával, a Salzburggal meccsel.

Dzsudzsák Balázs csapata a PSV Eindhoven különösen motivált ellenféllel néz farkasszemet: a Hamburg nyilván igyekszik kihasználni majd, hogy a sorozat májusi döntőjét a városban rendzik.

Magyar játékosok az EL-ben:
Dárdai Pál, Hertha BSC - Benfica
Dzsudzsák Balázs, PSV Eindhoven - Hamburg
Futács Márkó, Werder Bremen - Twente
Gera Zoltán, Fulham - Sahtar Donyeck
Juhász Roland, Anderlecht - Athletic Bilbao

Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért:
Rubin Kazany (orosz) - Hapoel Tel Aviv (izraeli)
Villarreal (spanyol) - VfL Wolfsburg (német)

Athletic Bilbao (spanyol) - RSC Anderlecht (belga)
Hamburger SV (német) - PSV Eindhoven (holland)

Köbenhavn (dán) - Olympique Marseille (francia)
Hertha BSC (német) - Benfica (portugál)

Panathinaikosz (görög) - AS Roma (olasz)
Standard Liége (belga) - Salzburg (osztrák)

Atlético Madrid (spanyol) - Galatasaray (török)
Everton (angol) - Sporting Lisboa (portugál)

Ajax Amsterdam (holland) - Juventus (olasz)
Fulham (angol) - Sahtar Donyeck (ukrán)

Bruges (belga) - Valencia (spanyol)
Twente (holland) - Werder Bremen (német)

Liverpool (angol) - Unirea Urziceni (román)
Lille (francia) - Fenerbahce (török)

Az egymáshoz rendezett párharcok továbbjutói a nyolcaddöntőben egymással találkoznak. Az első mérkőzéseket február 18-án, a visszavágókat 25-én játsszák. A nyolcaddöntő első találkozóira március 11-én, visszavágóira 18-án kerül sor.