Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-címvédő spanyol FC Barcelona nyerte a labdarúgócsapatok Abu-Dzabiban rendezett klubvilágbajnokságát, miután a szombati döntőben 1-1-es döntetlent követően hosszabbításban 2-1-re legyőzte az argentin Estudiantes gárdáját.

A Barcelona története során első alkalommal hódította el ezt a trófeát, korábban kétszer kikapott a fináléban. Az Estudiantes 1968 után másodszor diadalmaskodhatott volna. A Barcelona sikerével Európa 24-24-re egyenlített Dél-Amerikával szemben a végső győzteseket illetően.

A szombati találkozón Boselli góljával az Estudiantes vezetett, a Barcelona a 89. percben harcolta ki a hosszabbítást jelentő döntetlent Pedro találatával, míg a kupát eldöntő gólt az aranylabdás Lionel Messi szerezte a 110. percben.

A harmadik helyet a dél-koreai Pohang Steelers szerezte meg, miután a bronzmérkőzésen tizenegyesekkel felülmúlta a mexikói Atlantét.

A dél-koreaiak Denilson révén jutottak előnyhöz nem sokkal a szünet előtt - a brazil támadó négy góllal zárta a tornát -, majd a második játékrész elején Rafael Marquez jóvoltából egyenlített a közép-amerikai alakulat. A rendes játékidő letelte után rögtön a tizenegyesek következtek.

A klubvilágbajnokságon hat kontinentális klubsorozat győztese, valamint a házigazdákat képviselő együttes szerepelt. A torna győztese ötmillió dollárral gazdagodott.

Eredmények, a 3. helyért:
Pohang Steelers (dél-koreai)-Atlante (mexikói) 1-1 (1-0) - tizenegyesekkel: 4-3
gól:
Denilson (42.), illetve Pereyra (46.)

döntő:
Estudiantes (argentin) - FC Barcelona (spanyol) 1-2 (1-1, 1-1) - hosszabbítás után
Abu-Dzabi, 45 ezer néző
v.: Benito Archundia (mexikói)
Estudiantes: Albil - Rodríguez, Cellay, Desábato, Ré (Rojo, 91.) - Díaz, Benítez (Sánchez, 76.), Verón, Brana - Enzo Pérez (Máxi Núnez, 79.), Boselli
Barcelona: Valdés - Alves, Puyol, Piqué, Abidal - Xavi, Busquets (Yaya Touré, 79.), Keita (Pedro, 46.) - Messi, Ibrahimovic, Henry (Jeffrén, 82.)
gól: Boselli (37.), illetve Pedro (89.), Messi (110)

További sorrend:
5. Auckland (új-zélandi)
6. Mazembe (kongói)
7. al-Ahli (egyesült arab emírségekbeli)