Vágólapra másolva!
Egy európai, közvetlenül a topligák után következő bajnokság listavezetője érdeklődik a Diósgyőr támadója, Balajti Ádám iránt. Az U20-as világbajnokságon bronzérmes magyar válogatott játékosa mellett biztos távozók már akadnak.

Január 4-én, várhatóan Tornyi Barnabás irányításával kezdi meg a felkészülést a Diósgyőr labdarúgócsapata. A klub hivatalos honlapján Nagy Béla, a DVTK elnöke úgy nyilatkozott, lesznek távozók, de lesznek olyanok is, akik januárban Diósgyőrben kezdik a munkát.

"Több olyan játékos van, aki január 4-től Diósgyőrben edz, ha olyan teljesítményt nyújt, akkor csatlakozhat a kerethez. Közéjük tartozik Somorjai Tamás, aki a Ferencvárosban, REAC-ban, Vasasban és Ausztriában is megfordult, az egykori diósgyőri Szakszon Gábor és Sadjo Haman, valamint a Szakszonhoz hasonlóan Bőcsről érkező kameruni George Menougong. Rajtuk kívül szó van még négy debreceni játékosról, akik közt van olyan is, aki a BL-ben is pályára lépett, de a többiek is rendelkeznek NB I-es rutinnal" - mondta Nagy.

A távozók között van Faggyas Milán és Nagy Róbert, akiknek kölcsönszerződését nem hosszabbította meg a klub, ők visszatértek Debrecenbe. Besarion Kodalaev hazament Grúziába, Despot Viskovic szerződését felbontották a vezetők, míg Bogdan Apostu és Boris Milicic szabadlistán van.

"Kovács Zoltán visszatért Kaposvárra, de amíg nem oldjuk meg másként a kapuskérdést, addig akár az is előfordulhat, hogy ismételten kölcsönvesszük" - mondta Nagy, aki hozzátette, Balajti Ádám iránt érdeklődik egy európai, közvetlenül a topligák után következő bajnokság listavezetője, de hivatalos kapcsolatfelvétel még nem történt.

A leírás alapján az érdeklődők között lehet a belga Anderlecht, a holland Twente, a skót Rangers és a portugál Benfica.