Vágólapra másolva!
A harmadosztályban szereplő, korábbi angol bajnok Leeds United bombameglepetésre 1-0-ra győzött vasárnap az Old Traffordon a Manchester United ellen, így bejutott a legjobb 32 közé az angol labdarúgó FA-kupában. A Chelsea könnyedén verte a másodosztályú Watfordot, az Arsenal 0-1-ről fordított a West Ham otthonában.

A Manchester United-Leeds United találkozó egyetlen gólját Jermaine Beckford szerezte a 19. percben: egy 45 méteres indítás után átvette a labdát, majd a visszafutó védő és a kifutó kapus mellett pimaszul elgurította a labdát.

A MU legutóbb 26 évvel ezelőtt, 1984-ben búcsúzott el ilyen korán a sorozattól, akkor szintén egy harmadosztályú gárda, a Bournemouth ellenében esett ki. Sir Alex Ferguson 1986 óta tartó edzősködése óta először kapott ki a MU már a harmadik fordulóban.

Nem mondhatni, hogy a Vörös Ördögök tartalékosan álltak volna fel, hiszen a 75 ezer néző előtt rendezett meccsen a vendéglátók a következő csapattal szerepeltek: Kuszczak - Neville, Brown, Evans, Da Silva, Gibson, Anderson (Owen, 69.), Berbatov, Rooney, Obertan (Giggs, 57.), Welbeck (Valencia, 57).

A Leeds United 1972-ben megnyerte az FA-kupát, 1992-ben pedig éppen a Manchester Unitedet megelőzve lett aranyérmes az első osztályban. A 18 évvel ezelőtti sikercsapat húzóemberei Eric Cantona, Gordon Strachan, Lee Chapman, David Batty, Gary Speed és Gary McAllister voltak. 2004-ig a Premier League-ben szerepelt a csapat, ám ekkor anyagi csődbe jutott, kiesett a másodosztályba, ahonnan 2007-ben szintén elbúcsúzott, azóta pedig a harmadosztályú League One tagja. Jelenleg fölényesen vezeti a tabellát, azaz megindulhat fölfelé a klub.

Beckford gólja az Old Traffordon:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=rYE55HxHoMDpQgyk


A bajnokságban listavezető Chelsea 5-0-ra nyert a másodosztályú Watford ellen. A Buzsáky Ákossal felálló Queens Park Rangers 1-1-es döntetlent játszott a Sheffield United otthonában, így ebben a párosításban újrajátszásra kerül sor. A magyar válogatott futballistát a 71. percben lecserélték.

Az Arsenal 0-1-ről fordított a Kurucz Pétert nélkülöző West Ham United otthonában.

FA-kupa, 3. forduló (a legjobb 32 közé jutásért):
Manchester United - Leeds United (III. osztályú) 0-1 (0-1)
gól:
Beckford (19.)

Chelsea-Watford (II. osztályú) 5-0 (3-0)
gól:
Sturridge (5., 68.), Eustace (15., öngól) Malouda (22.), Lampard (64.)

Sheffield United (II) - Queens Park Rangers (II.) 1-1 (1-1)
gól:
Cresswell (45.), illetve Simpson (39.)

West Ham United - Arsenal 1-2 (1-0)
gól: Diamanti (45.), illetve Ramsey (78.), Eduardo (83.)

Tranmere (III. osztályú) - Wolverhampton Wanderers 0-1 (0-1)
gól:
Jarvis (77.)