Vágólapra másolva!
Az angol bajnokság legutóbbi ezüstérmese, a Liverpool ebben a szezonban várakozáson alul teljesít. A húsz forduló után csupán hetedik csapathoz januárban Maxi Rodríguez és Rafael van der Vaart érkezhet, miközben Andrij Voronyin szinte biztosan távozik.

Jön, megy

Az angol sajtó szerint az Atlético Madrid argentin középpályása, Maxi Rodríguez már csütörtökön aláírhatja szerződését a Liverpoollal. A támadó szellemű játékos szerződése lejár a nyáron, ezért az Atlético már másfél millió euróért is hajlandó megválni tőle.

A nyáron a Liverpoolból a Real Madridba távozott Xabi Alonso után maradt űrt egyelőre nem sikerült pótolni, ezért a 29 éves Maxi Rodríguez megszerzése kulcsfontosságú Rafa Benítez csapatának.

Maxi Rodrígueznek mindenesetre van már egy ismerőse az Anfield Roadon: az argentin a 2005/06-os és a 2006/07-es idényben együtt játszott Fernando Toresszel az Atléticóban.

Szinte biztosan elhagyja viszont a Premier League legutóbbi ezüstérmesét Andrij Voronyin. Az ukrán támadó az elmúlt idényben kölcsönben a Hertha BSC-nél szerepelt, ahol 27 bajnokin 11 gólt lőtt. A Liverpoolban viszont a szezon eddigi húsz PL-meccsén csak nyolcszor lépett pályára, s egyetlen gólt sem jegyzett.

Mivel Rafa Beníteznek nincs sok forrása erősítésekre, kész eladni Voronyint, akiért már be is jelentkezett a Dinamo Moszkva. Az ukrán játékos ügynöke szerint a moszkvaiak konkrét ajánlatot tettek, melynek elfogadására hajlik is Voronyin.

A Hertha szintén bejelentkezett a szőke csatárért, aki viszont nem akar egy kiesés ellen harcoló klubhoz igazolni.

Ugyancsak közel áll a távozáshoz Andrea Dossena. Az Olaszországba visszavágyó hátvéd 18 hónap alatt csak 13 Premier League-meccsen kezdett, a Serie A negyedik helyén álló Napolinál viszont szívesen látnák. Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke szerint már csak az aláírás hiányzik Dossena szerződéséről.

Nem jön, nem megy

A brit sajtó korábban arról is cikkezett, hogy Albert Riera az Olimpiakoszba távozhat, ám a játékos ügynöke tagadta a hírt. A 27 éves korábbi Espanyol-játékos csak kilenc bajnokin lépett pályára a szezonban, elsősorban számos sérülése miatt.

A Sky Sports internetes oldala értesülése szerint a Liverpool megszerezné Rafael van der Vaartot, ám a Real Madrid középpályása inkább kiharcolna magának egy helyet a spanyol klub kezdőcsapatában.

A Liverpool legközelebb a Tottenham elleni hazai bajnokin lép pályára, vasárnap 17 órakor.