Vágólapra másolva!
Hivatalosan is kizárták hétfőn a togói labdarúgó-válogatottat az Angolában zajló Afrika-kupáról, mert nem áll ki Ghána ellen a 19.30-ra kiírt első csoportmérkőzésén.

A kontinentális szövetség koordinátora, Yaouba Amoa hétfő délután jelentette be, hogy a B csoportban három csapat, Ghána, Elefántcsonpart és Burkina Faso küzd majd a legjobb nyolc közé jutásért. Utóbbi kettő egymás ellen kezd hétfőn, Ghána pedig pénteken, Elefántcsonparttal játssza első találkozóját.

Az ügy előzménye, hogy pénteken gépfegyverrel megtámadták a togói együttest szállító autóbuszt, s a merényletben három ember, a sofőr, a szövetségi kapitány segítője és egy sajtószóvivő vesztette életét, további nyolc ember pedig különböző sérüléseket szenvedett.

A terrorakció nyomán a togói vezetés visszarendelte a csapatot, ám a válogatott tagjai szombat éjjel úgy döntöttek, hogy mégsem utaznak haza, végül a miniszterelnök vasárnap újfent hazatérésre szólította fel a nemzeti együttest, s a döntés nyomatékosítására repülőgépet küldött a küldöttségért Cabindába.

Hétfői eredmények, A csoport:
Malawi - Algéria 3-0 (2-0)
gól: Russel (17.), Kafoteka (36.), Banda (48.)

B csoport:
Elefántcsontpart - Burkina Faso 0-0