Vágólapra másolva!
A magyar futsalválogatott 6-5-re kikapott Csehországtól az Európa-bajnokságon, s ezzel nem jutott be a legjobb nyolc közé. Kozma Mihály csapata már 4-0-ra is vezetett, ráadásul a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, ám a csehek a hajrában fordítani tudtak.

A csoport:
Csehország - Magyarország 6-5 (0-2)
Papp László Sportaréna, 7066 néző
v.: Kammerer (német), Marcelino (spanyol)
Csehország: 1. sor: Meller - Dlouhy, Kopecky, Fric, Resetár - cserék: Gercák (kapus), Blazej, Polásek, Havei, Belej, Sláma, Janovsky
Magyarország: 1. sor: Balázs - Trencsényi, Lovas, Nagy T., Angyalos - cserék: Reveland (kapus), Nagy G., Lódi, Sivák, Madarász, Gyurcsányi, Dróth.
gól: Resetár (26.), Belej (33.), Dlouhy (35., 38.), Fric (37.), Kopecky (40.), illetve Dróth (6., 25.), Lódi (10., 25.), Gurcsányi (40.)
sárga lap: Blazej (10.)

A Papp László Sportarénában hétezer néző előtt rendezett összecsapást megelőzően a házigazdák lehettek hajszálnyival nyugodtabban: mivel Azerbajdzsán Csehországot nagyobb gólkülönbséggel verte meg, mint Magyarországot, ezért a döntetlen a mieink továbbjutását jelenthette volna.

Óriási lendülettel kezdett a magyar válogatott, az első pillanattól kezdve a kapujához szegezte a cseh csapatot, és Dróth pimasz, spiccel lőtt góljával a hatodik percben meg is szerezte a vezetést. A folytatásban a vendégek kissé szabadultak a szorításból, de Lódi bombája a szünetre kétgólos vezetéshez jutatta Kozma Mihály tanítványait. A Győr légiósa lőtt még egy - a felső kapufáról a gólvonal mögé pattanó - gólt is, amelyet a bírók nem adtak meg.

A fordulást követően kiegyenlítettebb lett a játék, mégis újabb magyar gól született: egy kontratámadás végén Gyurcsányi passzát a világválogatottban is szerepelt Lódi mesterien emelte át a cseh kapuson (0-3).

A cseh szövetségi kapitány már ekkor elkezdte alkalmazni a vészkapus szerepeltetését, vesztére, hiszen Dróth még ugyanebben a percben büntetett félpályáról, igaz, Resetár fél perc múlva szépített. A csehek továbbra is vészkapussal támadtak, Belej pedig két gólra csökkentette a különbséget, a kapitány Dlouhy pedig egyre hozta fel csapatát, így kínkeserves utolsó öt perc elé néztek a magyarok.

Nem is sikerült kihúzniuk, a vészkapus Fric két perccel a vége előtt egyenlített, igaz, ez még a magyarok továbbjutását jelentette.

A csehek elképesztő lendületben futsaloztak, a magyarok pedig teljesen elfáradtak a védekezésben, ezt Dlouhy használta ki, és egy futsalban nem minden nap látható felhőfejessel megszerezte a vezetést érő gólt csapatának (6-5).

Ekkor azonban érkezett Gyurcsányi, aki először a lécet találta el ballal, ám a kipattanót jobbal értékesítette. Ekkor már mindenki a magyarok továbbjutását várta, de jött Kopecky 17 másodperccel a vége előtt, és közvetlen közelről a hálóba tuszkolta a labdát, továbbjuttatva ezzel a cseh csapatot.

http://www.youtube.com/v/k8frHU3j5k0&hl=en_US&fs=1&


"Borzasztan nehéz megszólalni ilyen szituációban, mert felkészültünk az 5-4 elleni játékra is, tudtuk, mit fog csinálni ellenfelünk, ahogyan azt is, hogy nekünk mit kell tennünk - és mégis, az utolsó centimétereknél nem értünk oda" - nyilatkozta a találkozó után Kozma Mihály, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. "A cseh csapat évek óta gyakorolja ezt a játékot, és a mérkőzésnek abban fázisában, amikor ezt a taktikát alkalmazta, jobb is volt. A szünetben felhívtam a figyelmet arra, hogy még nem nyertük meg a mérkőzést, és 4-0-nál sem hittük, hogy a zsebünkben van a meccs. Sajnálom a játékosokat, megpróbálok beléjük lelket verni, az élet nem áll meg, megyünk tovább, újabb feladatok várnak ránk. Sajnálom, hogy a magyar közönség nem nézhet meg már bennünket, kifejezett célunk volt, hogy Debrecenben is megmutassuk magunkat, de ez nem sikerült."

A csoport végeredménye:
1. Azerbajdzsán 6 pont
2. Csehország 3
3. Magyarország 0.

Az olasz válogatott lett a B csoport győztese, miután szombaton Ukrajnát 4-2-re legyőzte. Olaszország ellenfele a negyeddöntőben az A csoport második helyezettje, azaz Csehország lesz.