Vágólapra másolva!
Megbotránkozást keltett Olaszországban Marco Materazzi faragatlan tréfája: az Internazionale labdarúgója a vasárnap esti, AC Milan elleni 2-0-s diadal után Silvio Berlusconi kormányfő eltorzított maszkjában ugrándozott a gyepen.

Marco Materazzi idén alig játszik az Interben, a szezonban 21 bajnokin csupán ötször lépett pályára. A középhátvéd a Milan elleni derbin sem játszott, így a rivális kigúnyolásával tette hozzá a magáét a meccshez.

Ignazio La Russa védelmi miniszter súlyos "stílushiánynak" nevezte a világbajnok tettét: "Gondolom Matrix vicces ember, ám ez nem jött be. Szép gesztus lenne a részéről, ha mielőbb bocsánatot kérne."

"Csak egy tréfa volt, semmi más, nem kell mögötte politikai tartalmat, vagy bármi mást sejteni" - mondta Materazzi, aki hozzátette: reméli, a miniszterelnök, aki amúgy az AC Milan elnöke, vele együtt kacagott a tréfán.

A védő azzal vált hírhedté, hogy a 2006-os vb-döntő hosszabbításában provokálta Zinedine Zidane-t, aki lefejelte őt, s ezért piros lapot kapott. Az olasz csapat végül büntetőpárbajban lett világbajnok.


Materazzi ünneplése