Vágólapra másolva!
Kovács Jánost lenyűgözte a Luton Town, ezért az ötödosztályú csapat szerződésajánlatát fogadta el, nem pedig a magyar NB I-ben szereplő Ferencvárosét. A 24 éves, közel kétméteres védőt Angliában állatnak és kősziklának is nevezték már a drukkerek, ám ő nem a keménységével, hanem a jó játékával szeretne kitűnni.

"Neveztek már állatnak, kősziklának, és voltam már Ivan Drago is a Rocky-ból" - nyilatkozta a Bedfordshire on Sundaynak szerdán Kovács János, aki viccesnek tartja, de nem szeretne azonosulni a beceneveivel.

"Nem vagyok állat, és kőszikla sem, és azt sem mondanám, hogy technikás befejező csatár vagyok, hívjon mindenki csak Jánosnak. Remélem, meg tudom mutatni, mennyi mindent tehetek a klubért - és saját magamért is" - mondta a védő, miután aláírta szerződését az angol ötödosztályú bajnokság élmezőnyéhez tartozó Lutonhoz.

"Sok angol klub is érdeklődött, csakúgy, mint a Ferencváros Magyarországról. Nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen a hazámról volt szó. A Ferencváros nagy klub, hasonlóan a Lutonhoz, ám nagy különbség, hogy az egyik Angliában, a másik Magyarországon van. Hazamehettem volna, s egy nap akár az Európa Ligába vagy a BL-be is kijuthattam volna, ám az álmom Anglia volt" - indokolta döntését Kovács az angol újságnak, hozzátéve, hogy a Lutont nagyon jó választásnak tartja.

"Megnéztem a csapat hazai nézőszámait (a Luton stadionjának a befogadóképessége 10 127 - a szerk.), és ledöbbentem, csakúgy, amikor megnéztem, milyen eredményeket ért el az FA-kupában, ahol olyan negyedosztályú csapatokat vert könnyedén, mint a Rotherham vagy a Rochdale. Úgy vélem, a klub menedzsmentje, a keret és az egész környezet a Luton Townnál a negyedosztályban tapasztaltnál is jobb, nyugodtan játszhatna a csapat a harmadik vonalban is."

Kovács akár már szerda este bemutatkozhat új csapatában, amely a Histon ellen szerepel vendégként: "Mint mindig, úgy most is kész vagyok a játékra. Alig várom, hogy pályára léphessek" - tette hozzá az MTK-ban nevelkedett védő, aki már 2005 óta Angliában légióskodik. Kovács Magyarországon azóta került csak a figyelem középpontjába, amióta az FTC kivetette rá a hálóját.

A Luton Townnak a negyedosztályú, tehát eggyel magasabb vonalban szereplő Lincoln Citytől sikerült megszereznie az angol szurkolók körében népszerű légióst, aki egyelőre csak fél évre írt alá.