Vágólapra másolva!
Az Ajax vezetőedzője, Martin Jol szerint Rudolf Gergely szerződtetésére nagyon kevés esély van a vasárnap véget érő, téli átigazolási időszakban. A csatár csütörtökön visszatért Debrecenbe.

"Természetesen tudom, kiről van szó, ha nem ismerném a magyar válogatott csatárát, akkor jobban járnék, ha befejezném a pályafutásomat. Ebben a pillanatban azonban kicsi a valószínűsége annak, hogy a miénk lesz" - idézték Hollandiában az Ajax edzőjét, aki azt is elárulta, hogy szinte minden nap beszél olyan játékossal, aki az Ajaxban szeretne futballozni.

S hogy Martin Jol nem a levegőbe beszélt, arra már csütörtökön fény derült: a holland lapok már nem csak Rudolf amszterdami tárgyalásairól számoltak be, hanem arról is, hogy az Ajax a Stuttgart holland védőjét, Khalid Boulahrouzt is kinézte magának. Az ő megszerezése is problémát jelenthet, hiszen sem a vételárra, sem a játékos(ok) fizetésére nincs pénze a klubnak.

Hacsak nem ad el előtte valakit, amire van esély: a középső védő Rob Wielaert az ADO Den Haag vinné. Persze nagy kérdés: ha értékesít egy hátvédet, akkor a felszabaduló pénzből csatárt fog-e venni a holland liga leggólerősebb csapata.

Sokkal logikusabbnak tűnhet az a variáció, hogy az Ajax nem fizet ki most - a sajtóban megjelentek alapján kalkulált - 750 ezer-1 millió euró közötti összeget, hanem a Bosman-szabály alapján előszerződést köt Rudolffal, aki ez esetben nyáron ingyen kerülne Amszterdamba.

Ennek a verziónak a Loki lenne a vesztese, hiszen elveszítené egyik legjobb játékosát, és egy fillért sem kapna érte - de legalább fél évig (a szerződése lejártáig) még bevethetné őt a magyar NB I-ben.

Rudolf Gergely debreceni hírek szerint időközben már haza is tért Amszterdamból - egyelőre szerződéskötés nélkül. A Debrecen hivatalos honlapja szerint az álláspontok távol álltak egymástól, ami azt jelentheti, hogy a 24 éves csatár magasabb fizetést szeretne, mint amennyit az Ajax kínált neki.