Vágólapra másolva!
Bár az angol bulvárlapok szombati kiadásai még arról írtak, hogy John Terryt kitehetik az angol válogatottból, miután elszerette Wayne Bridge barátnőjét, a Soccernet értesülése szerint nincs veszélyben a csapatkapitány vb-szereplése.

A Chelsea játékosa a bíróságon próbálta megakadályozni, hogy a sajtó kiteregesse a szennyest a magánéletéről, keresetét azonban elutasították, így a Sun most nagy terjedelemben közölt részleteket a szerelmi háromszögről. Kiderült, hogy az egyébként nős Terry viszonyt folytat a fehérneműmodell Vanessa Perroncellel, aki decemberben szakított a válogatott másik védőjével, Wayne Bridge-dzsel.

Hogy ez Terry miatt történt-e, az nem egyértelmű, a Sun és a Daily Mail mindenesetre úgy tudja, hogy a válogatott több futballistája is elítéli Terryt, aki korábban évekig együtt játszott Bridge-dzsel a Chelsea-ben, tavaly pedig az "Év Édesapjának" választották Angliában. Bridge-nek ráadásul gyereke is van Perronceltől, Terryvel pedig jó barátok voltak.

A lapok tudni vélik, hogy a társak bizalomvesztése miatt nemcsak Terry csapatkapitányi posztja került veszélybe, de a felbőszült Fabio Capello azt is kilátásba helyezte, hogy el sem viszi a dél-afrikai világbajnokságra.

A Soccernet ugyanakkor úgy értesült az angol szövetség egyik, Capellóval is kapcsolatban álló bennfentesétől, hogy a szövetségi kapitány nem akarja Terryt kitenni a csapatból, sem pedig megfosztani a karszalagjától. "Talán van olyan játékos, aki most rosszat gondol Terryről, de mindez nem befolyásolja azt, hogy milyen teljesítményre képes a pályán. Hacsak a kapitány másképp nem gondolja, ám ennek semmi jelét nem láttam" - mondta a szövetség embere.