Vágólapra másolva!
Eltiltották a következő két Afrika-kupától a togói futballválogatottat, amiért az ország kormánya hazarendelte a csapatot Angolából, miután az együttes buszát három áldozatot követelő fegyveres támadás érte a jelenleg is zajló torna helyszínén.

Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) elöke, Issa Hayatou az AFP-nak azt mondta, a "állami beavatkozás" miatt büntetik meg Togót, amely nem indulhat el a 2012-es és a 2014-es Afrika-kupán.

Január 8-án az angolai határtól mintegy tíz kilométerre egy szeparatista szervezet gépfegyveres támadói nyitottak sortüzet a togói válogatott buszára. A támadásnak három halálos áldozata volt, két játékos súlyosan megsérült. A togói futballisták a történtek hatására vissza akartak lépni a tornától, egy nappal később mégis úgy döntöttek, hogy vállalják a játékot, de a togói kormány hazarendelte őket.

Forrás: MTI

Az afrikai szövetség közleménye szerint a politikai beavatakozással Togo megszegte a CAF és az Afrika-kupa szabályzatát, ezért kizárják a következő két kupáról, és 50 ezer dolláros pénzbírsággal sújtják.

Togo fellebbez a döntés ellen, jelentette be Christophe Tchao sportminiszter. "Fellebbezünk, és ami biztos, minden legális eszközzel élni fogunk, hogy megvédjük a döntésünket" - mondta a politikus.