Vágólapra másolva!
Döntetlenre végződött a holland bajnokság hétvégi rangadója, a Feyenoord-Axaj találkozó. Az iksszel egyik csapat sem tudott érdemben közelíteni az éllovas PSV, Twente kettőshöz, az Ajax maradt harmadik, a Feyenoord negyedik.

Igazi rangadót vívott egymással a holland bajnokságban a Feyenoord és az Ajax. Az első félidő inkább a vendégeké volt, akik meg is szerezték a vezetést egy tökéletesen kipasszolt támadás végén.

Fordulás után óriási energiákat mozgósított a Feyernoord, amely Roy Makaay becserélése után már négy támadóval rohamozta a fővárosiak kapuját. Meg is lett az attak eredménye: egy védelmi hiba után Wijnaldum lecsapott a labdára, és egyenlített a 67. percben. A végjátékban mindkét fél előtt adódtak helyzetek, de az addig diktált óriási iramot követően már nem maradt elég erő a döntő találat bevitelére.

A két együttes 33. bajnoki döntetlenjét játszotta egymással, s hogy ez mennyire igazságos így, jelzi a kapuralövések aránya: 14/6 - 13/6.

A Twente tudott élni a lehetőséggel, győzött és meglépett üldözői elől, pontszámban pedig beérte a 0-0-t játszó PSV-t. Dzsudzsák Balázs végigjátszotta az eindhoveniek meccsét a Vitesse otthonában.

Holland bajnokság, 20. forduló:
Feyenoord - Ajax 1-1
Gól:
Wijnaldum (67.), illetve Pantelics (25.)

Twente - Roda 2-0
Gól:
Perez (71.), Ruiz Gonzalez (73.)

Utrecht - Heracles 0-0
Piros kap:
Nesu (90., Utrecht)

Vitesse - PSV Eindhoven 0-0

A bajnokság élmezőnye:
1. PSV 52 pont (47-13)
2. Twente 52 (40-15)
3. Ajax 43
4. Feyenoord 39