Vágólapra másolva!
A 2009-2010-es szezonban már a negyedik tulajdonosát fogyasztja az angol Premier League utolsó helyén álló Portsmouth labdarúgócsapata, miután Balram Chainrai hongkongi üzletember 17 millió fontos invesztícióval 90 százalékos részesedést szerzett a klubban.

A távol-keleti üzletember és üzlettársa, az izraeli Levi Kushmir egyszer már képbe került a dél-angliai klub megmentését célzó tárgyalások során, ám akkor az éppen aktuális tulajdonos, az orosz Alekszandr Gajdamak egy másik csoportnak adta át a klub irányítását. Azonban az abu-dzabi milliárdos, Szulejman Al Fahim sem sokáig maradt, 2009 telén már a szaúdi Ali Al Faradzs kezében volt az egyesület.

Miután ő sem tudta rendezni a folyamatos anyagi gondokkal küzdő klub helyzetét, kénytelen volt az egyszer már átejtett Chainraihoz és üzlettársához fordulni, akik nem haboztak és 17 millió font befektetéssel 90 százalékos tulajdonrészt szereztek a klubban.

A cég csütörtöki közleményéből ugyanakkor kiderül: Chainrai azzal a céllal vette meg a klubot, hogy az anyagi stabilizálást követően túl is adjon rajta.

A Portsmouth-nak most szüksége is lenne a stabilitásra, 23 mérkőzés után ugyanis 15 ponttal az utolsó helyen tanyázik a Premier League 20 csapatos mezőnyében. Az utolsó, még bennmaradást érő helyen álló Wolverhamptonnak 21 pontja van.