Vágólapra másolva!
Leváltja az angol válogatott csapatkapitányi posztjáról John Terryt Fabio Capello, derült ki a játékos és a szövetségi kapitány péntek esti, Wembley-ben tartott megbeszélése után. A döntés oka, hogy a világsajtóban napok óta a Chelsea-futballista magánélete van teritéken.

Pénteken találkozott egymással Fabio Capello és John Terry. Az angol válogatott olasz trénere kijelentette: "Sokat gondolkodtam és úgy döntöttem, a legjobb, ha elveszem Terrytől a kapitányságot."

Capello egyértelművé tette, hogy Terry szerepköre a pályán változatlan marad, ugyanakkor a csapatkapitányság kérdésében nem sok választása maradt, miután folyamatosan a hátvéd magánéletétől hangos a sajtó. A 29 éves futballista körüli botrány az angol médiában még a hétvégi Arsenal-Manchester United szuperrangadót is háttérbe szorította.

A News of the World című bulvárlap január elején szerzett tudomást arról, hogy Terrynek viszonya volt korábbi csapattársa és jó barátja, Wayne Bridge volt partnerével, a fehérneműmodell Vanessa Perroncellel. Bridge és Perroncell csak tavaly decemberben szakítottak (közös gyermekük is van), sőt, a hírek szerint Terry felesége, Toni is jó kapcsolatban volt Vanessával.

A botrány után Terry maga is felajánlotta lemondását a karszalagról, melynek megöröklésére a fogadóirodák Steven Gerrardot tartják a legesélyesebbnek, de sokak szerint Wayne Rooney lehet a befutó.