Vágólapra másolva!
A Manchester City 2-0-ra nyert a Bolton ellen a Premier League 26. fordulójában, és ezzel beérte pontszámban a negyedik helyen álló Liverpoolt, amely szerdán az Arsenallal játszik. Szintén három ponttal gazdagodott a Gera Zoltán nélkül felálló Fulham, a Portsmouth a 95. percben mentett pontot a Sunderland ellen, a Wigan pedig a Stoke-kal ikszelt.

A Citynek Carlos Tévez szerzett vezetést, majd Emmanuel Adebayor biztosította be a győzelmet egy parádés góllal, amikor előbb mellre vette a labdát, majd kapásból a hálóba bombázott.

A krónikához hozzátartozik még, hogy az első félidőben a Bolton jogosan kért számon egy elmaradt büntetőt, amikor Kolo Touré felvágta Elmander, a City pedig Tévez réven egy kapufát is fel tudott mutatni a két gól mellé. A manchesteriek 2009 áprilisa óta veretlenek odahaza, a Bolton viszont szeptember óta képtelen nyerni vendégként.


A Fulham a sérült Gera Zoltán nélkül gyűjtötte be a három pontot a Burnley ellen, a hazaiak két gólja előtt is lesről engedte tovább az akciót a játékvezető, így a Burnley-nek esélye sem volt, hogy javítson pocsék idegenbeli mérlegén. A sereghajtó Portsmouth a 95. percben szerezte az egyenlítő gólt a Sunderland ellen, amelynél Fülöp Márton a keretben sem volt. A Wigan és a Stoke szintén egy-egy ponttal gazdagodott, a City ezzel továbbra is veretlen 2010-ben.

Premier League, 26. forduló:
Portsmouth - Sunderland 1-1 (0-1)
gól:
Dindane (95.), illetve D. Bent (12, 11-esből)
piros lap: Ricardo Rocha (9.), illetve Cattermole (54.), Meyler (87.)

Fulham - Burnley 3-0 (2-0)
gól:
Dan. Murphy (23.), D. Elm (31.), Zamora (54.)

Manchester City - Bolton Wanderers 2-0 (1-0)
gól:
Tévez (31., 11-esből), Adebayor (73.)

Wigan - Stoke City 1-1 (1-0)
gól:
Scharner (14.), illetve Tuncay (74.)