Vágólapra másolva!
A kizárólag a hazai bajnokságban szereplő futballistákból álló argentin válogatott a hajrában fordítva győzte le Jamaica csapatát felkészülési mérkőzésen.

A Diego Maradona vezette argentin válogatott Mar del Plataban fogadta barátságos mérkőzésen Jamaica válogatottját, és a világbajnoki felkészülést szolgáló találkozónak már a felvezetése is problémás volt, Maradona ugyanis összerúgta a port a Libertadores-kupában érdekelt Estudiantes La Plata vezetőivel: három játékost is meghívott a csapattól, holott tudta, hogy másnap fontos kupameccs vár rájuk.

Az ügy végül megoldódott, és a mérkőzés is az előzményekhez hasonlóan alakult. Gól nélküli első félidőt követően a rögtön a szünet után megszerezték a vezetést a jamaicaiak Ryan Johnson fejesével, amelynél Nelson Ibanez, az argentinok kapusa is hibázott, elfelejtett ugyanis elvetődni.

A hazaiak harcoltak az egyenlítésért, de képtelen voltak feltörni a karibi csapat védelmét. Végül csak sikerült: a Maradona által reaktivált támadó, Martin Palermo egyenlített ki egy fejessel a 84. percben, de a gólért nem fogják megdicsérni Dwayne Miller kapust, aki mellényúlt a nem túl erős bólintásnak.

A meccs összefoglalója:


A hosszabbításban megint Palermo és Miller volt a főszereplő, a kapus borzalmasan jött ki egy beadásra, a csatár által visszafejelt labdát az egy perce pályán lévő Ignacio Canuto elsőre még a védőkbe lőtte, másodjára viszont már a hálót választotta.

Az argentinok legközelebb március 3-án lépnek pályára Németország ellen, Münchenben.

felkészülési mérkőzés:
Argentína - Jamaica 2-1 (0-0)
gól:
Palermo (83.), Canuto (93.), illetve R. Johnson (46.)