Vágólapra másolva!
Három meccsre szóló eltiltást kapott a Manchester United portugál szélsője, Nani, aki a szerdai esti bajnokin azonnali pirosat érően faultolta az Aston Villa bolgár játékosát, Sztilian Petrovot. A büntetés jogosságát a United menedzsere, Alex Ferguson is elismerte. A rangadón megsérült Ryan Giggs is, míg a birminghamieknél Petrov vált harcképtelenné.

"Nani felemelt lábbal csúszott rá Petrovra, nem is lehet kérdés, hogy abszolút szabálytalan volt, és teljesen jogosan állította ki a bíró. Buta szabálytalanság volt" - mondta a szerda esti Aston Villa elleni mérkőzés után Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere.

Az utóbbi hetekben remek formában játszó portugál játékosra három mérkőzésre szóló eltiltás vár, így nem léphet pályára a Wembley stadionban a Ligakupa döntőjében, február 28-án, ismét csak az Aston Villa ellen. Manchesteri oldalon egy ütközés következtében megsérült Ryan Giggs. A walesi szélső egy hónapot kénytelen kihagyni, így nem játszhat február 16-án az AC Milan elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén.

A United ugyanakkor nem érdekelt a hétvégi FA-kupa küzdelmekben, nem úgy, mint az Aston Villa, amelyiknek lehet, hogy Petrov nélkül kell kiállnia Crystal Palace elleni nyolcaddöntőre. A bolgár játékost Nani belépője után nem sokkal le kellett cserélni, és bár nem tűnik súlyosnak a sérülése, kérdéses, hogy rendbe jön-e vasárnapig.