Vágólapra másolva!
Diego Maradona szövetségi kapitány a németek elleni, március 3-i barátságos mérkőzésen tesztelheti legközelebb, hogy hol tart a felkészülésben csapata, a nyári, dél-afrikai világbajnokságra készülő argentin labdarúgó-válogatott.

"A Dél-Afrikába utazó keret felét már kiválasztottam" - nyilatkozta kedden, a névsor kihirdetését követően Maradona.

A 49 éves kapitány szinte kizárólag európai topligákban edződő légiósokat választott a mérkőzésre: Lionel Messi mellett Javier Mascherano, Gonzalo Higuaín, Carlos Tévez és Sergio Agüero is szerepel az összecsapáson. Juan Sebastian Verón, Clement Rodríguez és Nicolas Otamendi személyében csupán három, az argentin bajnokságban szereplő játékosra számít a kapitány. A korábbi kiváló játékosból lett szakvezető, aki 15 hónapja irányítja a nemzeti együttest, eddig 101 labdarúgót válogatott be és tett próbára.

"Jóllehet nem tartozunk a legnagyobb esélyesek közé, szeretnénk megtörni az átkot, hogy Argentína 24 éve képtelen világbajnokságot nyerni" - jelentette ki Maradona. "Ez lelkesít mindenkit."

Az argentinok Nigéria, Dél-Korea és a korábbi Európa-bajnok Görögország legjobbjaival találkozik majd a dél-afrikai vb B csoportban.