Vágólapra másolva!
Felépülése után máris a kezdőcsapatban kapott helyet Gera Zoltán, a Fulham magyar középpályása, aki az Európa Ligában hazai pályán már a 3. percben betalált a Sahtar Doneck kapujába. Az angol együttes végül 2-1-re győzött.

Eredmények, Európa Liga, nyolcaddöntőbe jutásért, első mérkőzés:
Fulham (angol) - Sahtar Donyeck (ukrán) 2-1 (1-1)
Craven Cottage
v.: Serge Gumienny
Fulham: Schwarzer - Kelly, Hangeland, Baird, Hughes - Davies, Etuhu, Murphy, Duff - Gera - Zamora
Sahtar: Pjatov - Srna, Kucher, Rakickij Rat - Hübschman, Fernandinho - Jadson, Ilsinho, Willian - Luiz Adriano
gól: Gera (3.), Zamora (63.) illetve Luiz Adriano (32.)

Gera Zoltán felépült sérüléséből, és úgy nyilatkozott, hogy játékra kész a Fulham csapatában, ennek megfelelően Roy Hodgson egyből a kezdőcsapata is jelölte az ukrán Sahtar Donyeck elleni Európa Liga-mérkőzésen.

Gera már a 3. percben meghálálta a bizalmat, Danny Murphy kiváló labdával indította Bobby Zamorát, aki Gera elé tálalt, a magyar játékos pedig balról, kicsit kisodródva úgy lőtt a rövid sarokba, hogy Andrij Pjatov csak beleütni tudott a labdába.

A 32. percben Luiz Adriano kapott pazar indítást Ilsinhótól, egyedül lépett ki a védők közül, elhúzta a labdát Schwarzer mellett is, majd 10 méterről szépített (1-1).

A második félidő közepén azonban ismét a Fulham következett: a 63. percben Gera passzát követően Zamora szerzett ismét vezetést, a Fulham végül 2-1-re nyert.