Vágólapra másolva!
Gera Zoltán csapattársát, Bobby Zamorát ajánlotta az angol szövetségi kapitány, Fabio Capello figyelmébe. A magyar középpályás szerint kiváló formában lévő csatártársa remekül kiegészítené a világbajnokságon Wayne Rooney-t.

Az idei szezonban eddigi 32 mérkőzésén 15 alkalommal volt eredményes Bobby Zamora, és ezzel felhívta magára csapattársa, Gera Zoltán figyelmét is, aki nem is volt rest a kiváló formában lévő csatárt Fabio Capello angol szövetségi kapitány figyelmébe ajánlani.

"Azt hiszem, Bobby mostanában mély benyomást tett Fabio Capellóra" - mondta a Sunnak Gera. "Az angol kapitánynak találnia kell valakit a világbajnokságig, akik jól kiegészítheti Wayne Rooney-t, és szerintem Bobby tökéletes választás lenne."

A magyar középpályás azzal indokolta véleményét, hogy Zamora nem statikus csatár, hanem képes sokat mozogva a védők mögé kerülni, és nem mellesleg rendkívül gólerős. Ez különösen az utóbbi időkben igaz: a 29 éves támadó az elmúlt négy mérkőzésén mindannyiszor betalált, a Sahtar Donyeck elleni győztes gólját pedig éppen Gera passzából lőtte (ezen az Európa Liga-mérkőzésen a magyar középpályás is gólt szerzett, neki Zamora adta a gólpasszt).

"A hétvégén is gólt lőtt, és mindenki meggyőződhetett róla az utóbbi időben, hogy fantasztikus csatár, aki ráadásul kiváló formában van" - folytatta csapattársa dicséretét Gera, aki Andy Johnson sérülése miatt játszik az utóbbi időben az angol csatár mögött, ami mindkettőjükre jó hatással van.

"Szeretek Bobbyval középen játszani, mert jól megértjük egymást, remekül tartja meg a labdákat, és ennek köszönhetően én magam is sokkal veszélyesebb tudok lenni."

Zamora-passz Gerának, Gera-passz Zamorának az Európa Ligában:


Zamora 2002-ben hat alkalommal szerepelt az angol U21-es csapatban, azonban a nagyválogatottban még nem lépett pályára. 2001-ben még a League Two-ban, azaz a negyedosztályban játszott a Brighton & Hove Albion csapatában. Itt 136 mérkőzésen rúgott 83 góljával a klub történetének legeredményesebb játékosa lett. Ezzel a csapattal jutott fel két év alatt a Championshipbe, majd innen igazolt West Hamhez. A következő állomás a Tottenham volt, ahonnan egy sikertelen szezon után visszatért a West Hamhez, majd 2008-ban a Fulham lett a következő állomás.