Vágólapra másolva!
Az utóbbi hetekben gyengélkedő Manchester City meglepetésre 4-2-re győzött a meccset kilenc emberrel befejező, listavezető Chelsea otthonában a Premier League 28. fordulójában. A vendégek 17 év után nyertek a Stamford Bridge-en, ahol a Chelsea 2008 novembere óta nem szenvedett vereséget. Az Arsenal a hajrában szerzett két találattal győzött a Stoke otthonában.

A találkozót azért övezte a szokottnál is nagyobb is nagyobb érdeklődés, mert Wayne Bridge most először játszott John Terry ellen azóta, hogy kiderült, a Chelsea hátvédje az ő volt párjával csalta a feleségét. Bridge - aki a botrány miatt csütörtökön lemondta a válogatottságot - a kezdés előtt nem fogadta el Terry kéznyújtását.

Az első félidőben még semmi nem utalt rá, hogy a Manchester kis híján kiütéses vereséget mér a londoniakra, akik a jórészt helyzetek nélküli első félidő végén a vezetést is megszerezték: Joe Cole mesteri labdával ugratta ki Lampardot, aki 14 méterről, a jobbösszekötő helyéről a hosszú sarokba helyezett.

A játékrész ráadásában majdnem megduplázta előnyét a Chelsea, ehelyett Mikel hibájából Tévez indított ellentámadást, megforgatott két hazai védőt, majd rosszul találta el a labdát, a lassan reagáló Hilario azonban így is csak beleérni tudott, kivédeni nem.

A Chelsea kapusa a következő vendéggólban is benne volt, Bellamy nyargalt végig a bal oldalon, majd éles szögből lőtt a hosszú sarokba.

A 75. percben Belletti földre vitte Barryt a tizenhatoson belül, amiért a védő piros lapot, a City pedig tizenegyest kapott, a büntető Tévez vágta a jobb lasó sarokba. A 81. percben második sárga lappal Ballackot is kiállították, ennek következtében a manchesteriek kisvártatva létszámfölényben vezették rá labdát a Chelsea védelmére, Wright-Phillips önzetlen passza után Bellamynak csak az üres kapuba kellett terelnie a labdát.

A 91. percben Lampard büntetőből még szépíteni tudott, ezzel azonban csak a góllövőlistán lépett előre, a Chelsea 2008 novembere óta tartó hazai veretlenségét már nem tudta megmenteni.

Eredmények, Premier League, 28. forduló:
Chelsea - Manchester City 2-4 (1-1)
gól:
Lampard (42., 91. - tizenegyesből), illetve Tévez (45+1., 76. - tizenegyesből), Bellamy (51., 87.)
kiállítva: Belletti (75.) és Ballack (81., mindkettő Chelsea)

Birmingham City - Wigan 1-0 (1-0)
gól:
McFadden (45+2. - 11-esből)

Bolton - Wolverhampton 1-0 (1-0)
gól:
Knight (45+1.)

Burnley - Portsmouth 1-2 (1-1)
gól:
Paterson (31.), illetve Piquionne (25.), Yebda (76. - 11.esből)
kiállítva: Rocha (Portsmouth, 91.)

Stoke City - Arsenal 1-3 (1-1)
gól:
Pugh (8.), illetve Bendtner (32.), Fabregas (91., 11-esből), Vermaelen (94.)
piros lap: Shawcross (66., Stoke)

Vasárnap játsszák:
Tottenham - Everton 14.00
Liverpool - Blackburn 16.00
Sunderland - Fulham 16.00