Vágólapra másolva!
Rory Delap, a Stoke City játékosa szerint csapattársát, Ryan Showcrosst nem kellett volna kiállítania a játékvezetőnek szombaton, amikor a védő szabálytalanságát követően az Arsenal középpályásának, Aaron Ramsey-nek eltört a lába. Delap szerint a bíró inkább a sokkoló látvány miatt mutatta fel a pirosat, nem pedig azért, mert valóban úgy gondolta, hogy kiállítást ér a szabálytalanság.

A szombati Stoke City-Arsenal (1-3) bajnoki mérkőzésen Ryan Showcross egy becsúszás során eltörte az Arsenal 19 éves játékosának, Aaron Ramsey-nek a lábát. Peter Walton játékvezető azonnal kiállította a 22 éves angol védőt.

Csapattársa, Rory Delap szerint túlságosan szigorú volt a játékvezető ítélete, hiszen Showcross nem szándékosan okozott sérülést. "A bíró nem magát a szabálytalanságot büntette, hanem annak a végeredményét, ami valóban súlyos sérülés lett. Ismerem Ryant, nem tenne ilyet szándékosan. Sírva hagyta el a pályát, és összeomlott, nekünk kell majd lelket önteni belé. Közben persze Aaronra is sokat gondolunk" - nyilatkozta az ír futballista.

Az óriási bedobásairól híres Delap még meg is kérdezte a játékvezetőt, látta-e, hogy mi történt. "Azt mondta a bíró, hogy pontosan látta az esetet, s bár tudja, hogy nem volt szándékos Showcross szabálytalansága, nem dönthetett másképp, ki kellett állítania."

Delap helyzete és állásfoglalása azért is érdekes, mert ő hasonló szituációban már mindkét oldalon volt főszereplő. Egyszer ő okozott súlyos sérülést a szintén az Arsenalban játszó Theo Walcottnak, 2006 októberében pedig ő szenvedett kettős szárkapocscsonttörést a sunderlandi Robbie Elliott belépője nyomán.


Arsene Wenger, az Arsenal edzője nem ért egyet azokkal, akik megvédik Showcrosst, a francia szakember szerint amit a hátvéd művelt, az "borzasztó, és egyben elfogadhatatlan".

Showcross, látva Ramsey sérülését, a kiállítás után sírva hagyta el a pályát, de vigasztalhatja, hogy edzője, Tony Pulis szerint megérett a válogatottságra, és töretlen fejlődése, valamint hónapok óta tartó jó formája alapján Fabio Capellónak érdemes lenne őt elvinnie a dél-afrikai világbajnokságra.

Ramsey-re körülbelül 6-9 hónapos kihagyás vár.