Vágólapra másolva!
Sima 2-0-s vereséget szenvedett a magyar U21-es labdarúgó-válogatott Olaszországban, így visszacsúszott Európa-bajnoki selejtezőcsoportja 3. helyére. Az Egervári Sándor edzette együttes komoly helyzetet sem tudott kialakítani, így se a gól-, se a pontszerzésre nem volt esélye.

Eredmény, U21-es Eb-selejtező, 3. csoport:
Olaszország - Magyarország 2-0 (1-0)
Rieti, 5000 néző
v.: Turpin (francia)
Olaszország: Mannone - De Silvestri, Ariaudo, Bellusci, Ogbonna - Schelotto (Mustacchio, 79.), Poli, Bolzoni, Borini (Marrone, 70.) - Balotelli (Di Gennaro, 87.), Okaka Chuka
Magyarország: Gulácsi - Lázár, Korcsmár, Debreceni, Kádár - Gosztonyi (Varga R., a szünetben), Varga J., Elek Á., Koman - Lencse (Kulcsár, 75.), Futács
gól: Okaka Chuka (25.), Marrone (82.)
piros lap: Bolzoni (67.), illetve Kádár (73.)

Lendületesebben kezdte a mérkőzést az olasz válogatott, ám helyzetig nem igazán jutottak Ballotelliék. Az Inter csatárát minden bizonnyal ez bőszítette fel, két műesés után komoly szópárbajba került a francia játékvezetővel, aki jelezte is, a további szövegelés előcsalogatja zsebéből a sárga lapot.

A 12. percben Borini beadását Kádár csúsztatta szögletre, aztán Korcsmár, majd Debreceni is veszélyes helyzetben mentett. A 16. percben egy kóbor kontra majdnem gólt hozott a magyaroknak, Gosztonyi jobbról kiválóan centerezett, Lencsét azonban parádésan szerelte védője a 11-es pontnál - ez volt a félidő első és egyetlen magyar próbálkozása, bár kapura lövést ez sem eredményezett.

A 17. percben teljesül Balotelli vágya, Debreceni igazából felrúgta, a szabadrúgást a sértett 30 méterről csúnyán mellé rúgta.

A 22. percben még megúszta a csapat, Balotelli passzába a berobbanó Schelotto beletette a lábát, Gulácsi a léc fölé ütötte a labdát. Három perc múlva azonban már a liverpooli kapus sem tudott menteni: Korcsmár saját lábaira kötött csomót a térfél közepén, Okaka Chuka elvette a labdát, rávezette Debrecenire, majd a menteni igyekvő Kádár mellett okosan a bal alsó sarokba gurított (1-0).

Hiába birtokolta többet a labdát a magyar válogatott, az ellenfél 16-osának közelébe sem jutott el. A 42. percben Lázár akasztotta Balotellit, a jó helyről elvégzett szabadrúgás azonban a sorfalban halt el.

A szünetben Egervári Sándor cserélt, Gosztonyit Varga Roland váltotta. Balotelli távoli szabadrúgása nem okozott bonyodalmat, az 50. percben azonban Borini kapáslövése kevéssel szállt el a kapufa felett. Tíz perc múlva Schelotto húzta meg a jobbszélt, beadását azonban a balhátvédként funkcionáló Koman mellől Gulácsi kivetődve lehúzta.

A 67. percben megfogyatkozott a hazai csapat, a becsúszó Varga Józsefet Bolzoni csúnyán megtaposta, a játékvezetőt semmi sem hatotta meg, azonnal felmutatta a piros lapot. Nem sokáig élvezhette az emberelőnyt az Egervári-csapat, egy hosszú indításra Balotelli lépett volna el Kádár mellett, a Newcastle védője visszahúzta, meg is kapta ért második sárgáját.

A 82. percben eldőlt a mérkőzés: Marrone egy jobb oldali beadás után a Balotelli által lekészített labdát 20 méterről bikázta a kapu jobb oldalába (2-0). A 86. percben Koman végre eltalálta a kaput, ám lövését előrevetődve fogta Mannone.

A mérkőzés összképét tekintve megérdemelt hazai siker született, amely a helyzetek alapján akár nagyobb különbségű is lehetett volna. Főleg, hogy a magyar együttes komoly helyzetet sem tudott kidolgozni.

A 3. csoport állása:

1.Wales641114-513
2.Olaszország631210-510
3.Magyarország53-27-69
4.Bosznia-Hercegovina52124-57
5.Luxemburg71152-164

A tíz csoportelső és a négy legjobb második helyezett jut tovább. A 14 csapat októberben oda-visszavágóval dönti el, melyik hét gárda vehet részt a házigazda dánok mellett a 2011-es kontinensviadalon. Ez a torna egyben olimpiai selejtező is lesz, az Eb négy legjobbja kvalifikálja magát a 2012-es londoni játékokra.