Vágólapra másolva!
Eltiltás várhat Steven Gerrardra, miután a Liverpool FC középpályása a Wigan elleni, 1-0-ra elveszített angol bajnokin - a videofelvételek, illetve fényképek tanúsága szerint - káromkodott és beintett a játékvezetőnek.

Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány Ashley Cole és John Terry szexbotrányát követően arra kérte játékosait, hogy lehetőleg tartózkodjanak a botrányos viselkedéstől. Kérése, úgy tűnik, süket fülekre talált, hiszen még el sem csendesedett Terry megcsalásos ügye, az Egyiptom elleni barátságos meccs csapatkapitánya, Steven Gerrard máris átvette a Chelsea-védő helyét a brit újságok címlapjain.

A vendéglátó Wigan 1-0-ra vezetett a Liverpool elleni, hétfő esti bajnokin, amikor a 81. percben a vendégek csapatkapitánya a James McCarthy elleni kemény belépője miatt sárga lapot kapott. Gerrardban felment a pumpa, és - a videofelvételek szerint - obszcén szavakkal fogadta a játékvezető döntését, ráadásul a kezével V-jelet formált, ami a győzelem és béke mellett azt is jelentheti, hogy "fuck off", azaz "baszd meg!"

Gerrard ügyét kivizsgálja az angol szövetség, s a brit sajtó szerint eltiltásra, esetleg más büntetésre számíthat. A chelsea-s futballfórumok az esetre azonnal reagáltak, a rivális együttes szurkolói szerint a Liverpool-játékos viselkedése súlyosabb, mint a házasságtörő Terryé, ezért azt javasolják Capellónak, hogy vegye el a középpályástól a karszalagot, és adja vissza azt a Chelsea-védőnek (Terry után a manchesteri Rio Ferdinand lett a cséká, távollétében a liverpooli játékos helyettesíti).

A Liverpool hétfőn már a kilencedik vereségét szenvedte el a Premier League-ben, így egyre távolabb kerül a Bajnokok Ligájától, amelyben idén sem érte sok sikerélmény, hiszen már a csoportkör során elvérzett.

"Nem tudom, mit csinált Gerrard, túl távol voltam az esettől" - mosta kezeit Rafael Benítez, a Liverpool edzője.