Vágólapra másolva!
Gera Zoltán, Bobby Zamora ékpárral kezdheti a Fulham a Juventus elleni Európa Liga-nyolcaddöntőt az angol klub honlapja szerint. A magyar csatár kijelentette: a torinóiak nem okozhatnak neki meglepetést. Juhász Roland Hamburgba látogat az Anderlechttel.

Csütörtökön rendezik az Európa Liga nyolcaddöntőit, a játéknapon két magyar léphet pályára. Gera Zoltán csapata, a Fulham a Juventushoz utazik, a magyar játékos klubja honlapja szerint kezdő lehet a találkozón.

"A világ egyik legjobb csapatával játsszunk majd, ami nagyon jó lehetőség számunkra. Mivel nézni is szeretem a focit, ismerem a Juventust és a játékosait, nem okozhatnak nekünk meglepetést" - mondta a Fulham weboldalán a magyar támadó.

"Kiemelkedően tehetséges játékosaik vannak, különösen elöl, például Del Piero és Trezeguet. Egyaránt jól védekeznek és támadnak, de remélhetőleg mi is jó munkát végzünk csütörtök este" - tette hozzá Gera.

A Fulham az előző körben a sorozat elődje, az UEFA-kupa utolsó győztesét, a Sahtar Donyecket búcsúztatta: "Nagyon más lesz a Juvéval játszani, mint a Sahtarral. A csoportkörben már találkoztunk olasz ellenféllel, a Romával, és mindkétszer nagyon jó meccset vívtunk."

A Fulham, amely történetében először jutott egy európai kupa nyolcaddöntőjébe, még a csoportfázisban 1-1-et játszott otthon a Romával, míg idegenben 2-1-re kikapott tőle.

A Juventus egyik középső védője, Giorgio Chiellini sérülése miatt nem játszhat a párharc első mérkőzésén.

Juhász Roland együttese, az Anderlecht ugyancsak idegenben, Hamburgban kezdi nyolcaddöntős párbaját. A HSV az előző körben Dzsudzsák Balázs PSV Eindhovenjét búcsúztatta, míg az Anderlecht az Athletic Bilbao ellen jutott tovább simán.

Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések, csütörtök:
19.00: Hamburger SV (német) - RSC Anderlecht (belga)
19.00: Rubin Kazany (orosz) - VfL Wolfsburg (német)
19.00: Atlético Madrid (spanyol) - Sporting Lisboa (portugál)
19.00: Lille (francia) - Liverpool (angol)
21.05: Benfica (portugál) - Olympique Marseille (francia)
21.05: Panathinaikosz (görög) - Standard Liege (belga)
21.05: Juventus (olasz) - Fulham (angol) (tv: Story TV)
21.05: Valencia (spanyol) - Werder Bremen (német)

A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.