Vágólapra másolva!
Látva a Manchester United teljesítményét a szerdai, AC Milan elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján, Sir Alex Ferguson amondó, bárkit kaphatnak a következő körben, nem lesznek esélytelenek. Az ellenfél edzője, Leonardo szerint is megérdemelten jutottak tovább az angolok.

A két csapat legutóbbi négy oda-visszavágós kupa párharcát kivétel nélkül a Milan nyerte meg. Legutóbb például 2007-ben, amikor az Old Traffordon elszenvedett 3-2-es vereség után Milánóban magabiztosan törölték fel a gyepet a Manchesterrel egy 3-0-s győzelem formájában. A vereség most is adott volt, csak éppen ezúttal Angliában kellett volna maradandót produkálni.

Jól is kezdte a meccset a Milan, Ronaldinhónak mindjárt az első percekben volt egy helyzete, a 13. percben azonban jött Wayne Rooney, aki harmadik fejesgólját szerezte a párharcban, és gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást. Innentől kezdve a Milannak nem nagyon volt sem kedve, sem esélye, hiába birtokolták többet a labdát (a félidőben 57-43 százalék volt a javukra).

A második félidő is rögtön góllal kezdődött, ismét Rooney volt eredményes - az angol csatár mind a négy idei BL-gólját a Milan ellen szerezte. Szűk negyedórával később némi szerencsétlenkedést követően Park is gólt lőtt, majd két perccel a rendes játékidő vége előtt Fletcher tette kiütésessé a hazaiak győzelmét.

"A második félidőben kiválóan játszottunk" - dicsérte övéit Alex Ferguson. "Rögtön a szünet után gólt tudtunk lőni, és onnantól remekeltünk." Ferguson büszke rá, hogy Rooney a 30. gólját szerezte a szezonban, és nem tartja kizártnak, hogy a szezon végére megdönti Cristiano Ronaldo 42 gólos klubrekordját. "Ez egy komoly kihívás Rooney-nak. Örülök, hogy már itt tart, és bízom benne, hogy meg tudja őrizni a szenzációs formáját."

Ferguson külön kiemelte a harmadik gólt szerző Parkot is. "Park nagyszerű volt, rengeteg áldozatot hozott a csapatért, okosan, megbízhatóan játszott, amire nagy szükségünk is volt." A dél-koreai középpályás feladata volt Pirlo semlegesítése, amit kiválóan oldott meg. A MU menedzsere már a március 19-i sorsolást várja, és kijelentette, csapata formáját elnézve mindegy, kit kapnak a következő körben.

Leonardónak, a Milan edzőjének már nincsenek ilyen gondjai. Bár úgy véli, csapata főleg az első meccsen jobb eredményt érdemelt volna, egy percig sem vitatta az angol csapat továbbjutásának jogosságát. "A Manchester remekül kezdte a meccset, rúgtak egy gyors gólt, és attól fogva minden könnyebb volt nekik. Az első meccs után úgy éreztem, még van valós esélyünk a továbbjutásra, de egy nagyon jó csapattal találtuk szembe magunkat."

A Milant sérülések is sújtották, a meccs előtt nem sokkal derült ki, hogy Alessandro Nesta nem tudja vállalni a játékot, helyettesét, Daniele Bonerát pedig a szünetben kellett lecserélni. Leonardo úgy érzi, ő is hibázott, amikor Ambrosinit a második félidőben a védelem közepébe állította. "Kockázatot vállaltam, amikor Ambrosinit visszavontam középhátvédnek, és nem jött be ez a húzás. Kell még néhány nap, mire kiheverjük ezt a mérkőzést, de aztán csak előre nézünk, és a bajnokságra koncentrálunk, megpróbáljuk befogni az Intert." A Milannak négy pont a hátránya a listavezető városi riválissal szemben, és most már csak a Seria A-ra kell összpontosítania.

Forrás: AFP

Beckhamet nagy szeretettel fogadta az Old Trafford közönsége

2003-as távozása óta először tért vissza ellenfélként az Old Traffordra David Beckham, de sok köszönet nem volt a látogatásban. A szélső a 64. percben, 3-0-s manchesteri vezetésnél lépett pályára, és az egyetlen dolog, aminek örülhetett, hogy egykori klubja közönsége tapssal köszöntötte. "Csalódott vagyok, mert veszítettünk. Ugyanakkor mindig felemelő érzés visszatérni az Old Traffordra" - mondta Beckham a mérkőzés után. "Hihetetlen volt az a köszöntés, amit a szurkolóktól kaptam, amiért szeretnék köszönetet mondani nekik."

Wayne Rooney teljesítményét Beckham sem felejtette el méltatni. "Különleges tehetség, vitán felül a világ egyik legjobb futballistája, ha nem éppen a legjobb Messivel és Cristiano Ronaldóval együtt."