Vágólapra másolva!
Óriási csalódás a Real Madrid játékosainak a szerdai Bajnokok Ligája-búcsú. Manuel Pellegrini edző vállalja a felelősséget a kudarcért, amivel szertefoszlott a csapat nagy álma, a hazai pályán játszott BL-döntő. Jorge Valdano, a Real sportigazgatója ugyanakkor továbbra is bízik az edzőben. A Lyon trénere, Claude Puel a szünetben átalakította csapata játékát, miután - mint mondta - megúszták a katasztrófát.

A Real Madrid-Lyon krónikája és góljai

A Real Madrid lefocizta a Lyont a BL szerda esti nyolcaddöntőjének első félidejében, gólt azonban csak egyet lőtt. A franciák a szünetben összekapták magukat, egyenlítettek, sőt a hajrában a győzelmet is megszerezhették volna.

Pellegrini vállalja a felelősséget

A Real Madrid sorozatban hatodszor bukott el közvetlenül a csoportkör után, így nem lesz esélye május 22-én BL-trófeát nyerni a Bernabeuban.

"Én vagyok az első számú felelős, ugyanakkor túl kell tennünk magunkat ezen a kudarcon, és küzdenünk kell a bajnoki címért. Óriási csalódás ez" - mondta a chilei edző. "Jól kezdtünk, de kihagytunk két nagy helyzetet. Szünet után a csapat egyre nyugtalanabb lett, mígnem a Lyon betalált."

"Mindannyiunk álma volt, hogy a Bernabeuban döntőzzünk. Nagyon fájdalmas a kiesés a játékosoknak, de össze kell kapni magunkat és tovább kell dolgozni. Ez minden: folytatni a munkát" - tette hozzá a Villarrealt korábban BL-elődöntőig vezető szakember.

Pellegrini a kimaradt helyzeteket okolja a kiesésért: "Ha meglőttük volna a második gólunkat, megnyílt volna a Lyon védelme, és könnyebbé tette volna a dolgunkat."

Lemondásra azonban nem gondol Pellegrini, aki mellett Jorge Valdano sportigazgató is kiáll. "Hiszünk a munkájában, szerződése van a következő idényre is, és úgy tervezzük, kitölti ezt" - mondta az argentin vezető.

Megúszta a katasztrófát a Lyon

Lyoni részről a kritikus időszak még a szünetben is tartott. Ahogy Puel kifejtette: "Főleg az után nagy eredmény ez, ahogy a meccs kezdődött. Az első félidőben megúsztuk a katasztrófát. A korai gól növelte a madridiak önbizalmát, minket pedig visszavetett. A szünetben kiderült, hogy Boumsong és Makoun is megsérült, mindkettőjüket le kellett cserélni" - mondta Puel.

A francia edző a csapat átalakításában látja a siker titkát: "Teljesen megváltoztattuk a játékrendszert, a cserék pedig kulcsfontosságúak voltak. Pjanic felment Lisandro mellé, így sokkal folyékonyabb lett a játékunk, ráadásul ő lőtte a gólt."

"Ha megnézzük a második félidőt, megérdemelten jutottunk tovább" - tette hozzá Puel.