Vágólapra másolva!
Szűk vereséget szenvedett csütörtök este a Liverpool Lille-ben, az Európa Liga nyolcaddöntőjében. Rafael Benítez a 0-1 után is elégedetten nyilatkozott játékosai hozzáállásáról, kijelentve: csapata fejlődött.

A Liverpool számára az Európa Liga az egyetlen sorozat, ahol idén még nyerhet valamit, miután az FA-kupából és a Ligakupából már kiesett, a bajnokságban pedig csak hatodik helyen áll, pedig három mérkőzéssel többet játszott, mint az üldöző Aston Villa.

Csütörtök este az EL-ben is nehéz helyzetbe kerültek az angolok, mivel a Lille otthonában 1-0-s vereséget szenvedtek, így rúgott gól nélkül várják a visszavágót. Benítez együttese három nappal korábban a Wigantől is kikapott, bajnoki meccsen.

Ennek ellenére a spanyol edző szerint nincs rossz formában csapata. "Szerintem fejlődtünk. Csalódott vagyok az eredmény miatt, de játékosok hozzáállásával nagyon elégedett lehetek. Biztos vagy afelől, hogy egy jó napon bárkit meg tudunk verni az Anfielden" - nyilatkozta a spanyol tréner.

Nehezíti a Liverpool dolgát, hogy idegenben lőtt gól nélkül kezdi a március 18-i visszavágót, noha Babel és Torres előtt is adódott helyzet Franciaországban.

"Ha a kieséses szakaszban idegenben játszol, ki kell használnod a helyzeteket. Nagy előnyt jelent az idegenbeli gól, ha ez nincs, erősnek kell lenni - de én úgy gondolom, elég erősek vagyunk most. Ha olyan keményen hajtunk, mint ma, bárkit megverhetünk" - mondta Benítez, aki Torres hozzáállását is dicsérte, bár elismerte: a csatáron még érződik, hogy sérülésből tért vissza.

Hétfőn bajnokin fogadja a Liverpool a Portsmouth-t, majd csütörtökön következik a Lille elleni visszavágó.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=KDfon6ndY8SimiLI
Lille - Liverpool 1-0, a gól 1:55-nél

Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Lille (francia) - Liverpool (angol) 1-0 (0-0)
Gól:
Eden Hazard (84.)

A visszavágót március 18-án, csütörtökön rendezik, 21.05-től.