Vágólapra másolva!
Már pingpongozik Salvador Cabanas paraguayi válogatott labdarúgó, akit január 25-én lőttek fejbe egy mexikóvárosi bárban, s a golyó azóta is a koponyájában van.

"Csaknem teljesen meggyógyultam, hamarosan visszatérek" - nyilatkozta az egyik speciális klinikán ápolt csatár egy pénteki tévéinterjúban, amelyet ugyan ülve adott, de egy bejátszott videofelvételen asztaliteniszezés közben volt látható.

Forrás: AFP

A 29 éves játékosról már-már lemondtak az orvosok, ám ő kisebbfajta csodaként visszanyerte öntudatát, fokozatosan javult az állapota, és most már teljes felépülésével számolnak a szakemberek. A koponyájába fúródott golyót azonban nem veszik ki, mert az szerintük túlságosan is nagy kockázattal járna.

Paraguay válogatottjának vezére - aki légiósként a mexikói America futballistája - klubja színeiben 2007-ben és 2008-ban is gólkirályként zárt a Libertadores-kupában. A gyilkossági kísérletet megelőzően a nyári, dél-afrikai világbajnokságra készült, a selejtezősorozatban hat góljával a paraguayiak legeredményesebbje volt.