Vágólapra másolva!
A Real Madrid közlése szerint Kaká izomsérülést szenvedett a csapat szombati edzésén, ezért az orvosi stáb tanácsára kihagyja Valladolid elleni bajnokit. A Goal.com azonban más okot sejt a hiányzás hátterében.

A brazil aranylabdásnak eddig nem igazán vált be a madridi szerződés, a szurkolók már korábban is sokat kritizálták, amiért a Realban eddig nem hozta a Milanban tőle megszokott csillogó játékot. A Lyon elleni, szerdai Bajnokok Ligája-meccsen sem tűnt ki a csapatból, Pellegrini le is cserélte a 77. percben, a közönség pedig kifütyülte a pályáról távozó Kakát, akit láthatóan megviseltek a történtek.

A Real végül kiesett a BL-ből, hogy aztán másnap a teljes spanyol sajtó beletörölje a lábát, amiért a nyáron elköltött 257 millió euró ellenére sem tudott bejutni a nyolc közé. Kaká azonban nemcsak azért került a középpontba, mert Cristiano Ronaldo után ő volt minden idők második legdrágább igazolása (65 millió euróba került), hanem mert a felesége és a mendezsere is beszólt Pellegrininek a Twitteren. Utóbbi gyávának nevezete a chilei edzőt, amiért lehívta a pályáról Kakát, aki később maga kért bocsánatot a hozzátartozói nevében Pellegrinitől.

Mint szombaton kiderült, Kaká kihagyja a csapat Valladolid elleni meccsét, a hivatalos verzió szerint izomsérülés miatt, a Goal.com újságírója azonban párhuzamot lát Kaká hiányzása és Guti régebbi mellőzése között. A csapat saját nevelésű középpályása még tavaly októberben veszett össze Pellegrinivel az Alcorcon elleni meccs szünetében, amikor a harmadik ligás csapat 4-0-s vereséget mért a Realra a Király-kupában. Az eset után Guti hetekre a partvonalon kívül találta magát.

Az olasz Sportmediaset.it internetes oldal, illetve a spanyol napilap, az AS még februárban arról írt, hogy a Real elcserélné Kakát a Juventus két játékosára, a védő Giorgio Chiellinire, illetve a középpályás Diegóra.