Vágólapra másolva!
Távozhat a Liverpooltól Albert Riera, aki nagy valószínűséggel a BL-negyeddöntős CSZKA Moszkva csapatában folytatja. A spanyol középpályás a kevés játéklehetőség miatt döntött a váltás mellett, és mivel az orosz átigazolási szezon április 8-ig tart, így kapóra jött a CSZKA ajánlata.

Albert Rierát 2008-ban 8 millió fontért vette meg a Liverpool az Espanyoltól, az idei szezonban viszont alig kapott lehetőséget Rafa Beníteztől, mindössze kilenc alkalommal volt kezdő a bajnokságban. Ráadásul meg is romlott a viszonya a menedzserrel, akinek kommunikációs képességeit bírálta, és a klubbal is, amelyet legutóbb már "süllyedő hajónak" nevezett.

Az incidenseket követően nyilvánvaló volt, hogy Riera legkésőbb nyáron távozni fog a klubtól. Mivel Liverpoolban nem sok lehetőségre számíthatott, a világbajnokságon való szereplés érdekében olyan csapatot kellett keresnie, ahol rendszeresen pályára léphet. A két hete kezdődött orosz bajnokságban április 8-ig tart az átigazolási időszak, így nincs akadálya annak, hogy Riera 6 millió fontért a CSZKA Moszkva játékosa legyen.

Olasz források szerint azonban maga Rafa Benítez is távozik nyáron Liverpoolból. A Corriere dello Sport szerint a Juventusnál az olaszul folyékonyan beszélő tréner az elsőszámú kiszemelt az edzői posztra, és, ha a Liverpoolnak nem sikerül a BL-indulásra jogosító első négy hely valamelyikén végeznie a Premier League-ben, akkor nagyon kevés az esélye annak, hogy a spanyol szakvezető Angliában maradjon.