Vágólapra másolva!
A korábban a Real Madrid kispadján is megfordult német Bernd Schuster egy lapinterjúban arról beszélt, hogy minden esélye megvan az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjának betöltésére.

Kijelentése annak tükrében érdekes, hogy a stockholmi Expressen című lap keddi számában Jacques Anouma, az afrikai ország futballszövetségének elnöke Sven-Göran Erikssont nevezte meg biztos befutóként. Az egyelőre szóbeli megállapodás szerint a 2001 és 2006 között az angol nemzeti együttest irányító svéd szakember három hónapos munkára 500 ezer eurót kapna, majd a világbajnokság után a francia Gerard Gili követné őt a poszton.

"Én lehetek az elefántcsontpartiak szövetségi kapitánya, de csak a világbajnokság végéig" - fogalmazott ezzel szemben Schuster a Kölner Express regionális újság szerdai számában. - Fantasztikus kaland lenne. A döntés napokon belül várható."

A Real Madridtól 2008 decemberében menesztett Schuster jelenleg nem edzősködik, amint Eriksson sem, aki legutóbb az angol negyedosztályban szereplő Notts County gárdájánál volt sportigazgató.

Március elején még arról szóltak a hírek, hogy a Didier Drogba által is favorizált holland Guus Hiddink irányítja majd az Elefántokat, végül azonban nem vállalta a feladatot a jelenleg orosz, a vb után pedig török szakvezetőként dolgozó tréner.