Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Jens Lehmann, a Vfb Stuttgart kapusa. A 40 éves volt válogatott játékos május 8-án, a Bundesliga utolsó fordulójában a Hoffenheim elleni idegenbeli bajnokin áll tétmérkőzésen utoljára a kapuban. "Így döntött a családi tanács" - kommentálta a hírt Lehmann.

A második szezonját Stuttgartban töltő kapus már korábban jelezte, hogy nem akar külföldre menni, így csak az volt a kérdés, hogy a Bundesliga jelent-e még számára elég kihívást. A döntést végül nem egyedül hozta meg. "Így döntött a családi tanács" - mondta Lehmann.
Lehmann a Schalke színeiben védett először a Budesligában az 1991-92-es szezonban. 1998-tól egy évet az AC Milanban töltött, de Christian Abbiati és Sebastiano Rossi mellett nem sok lehetőséget kapott, így visszatért a Bundesligába, méghozzá korábbi klubja legnagyobb riválisához, a Borussia Dortmundhoz, amelyik az előző idényben nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Lehmann öt szezont töltött Dortmundban, 2002-ben bajnokságot nyert a csapattal.

2003-ban szerződtette az Arsenal a visszavonuló David Seaman helyére. A londoni csapat a 2003-04-es szezonban veretlenül nyerte meg a bajnokságot, és Lehmann valamennyi mérkőzésen a kapuban állt. Öt évet töltött Londonban, de az utolsó szezonban már csak hét bajnokin kapott szerepet, mert Manuel Almunia kiszorította őt a kezdőből. 2008 óta a Vfb Stuttgartban véd.

A 61-szeres válogatott kapus alapembere volt a 2006-os világbajnokságon bronzérmes német válogatottnak, akárcsak a 2008-as Európa-bajnokságon szereplő csapatnak. Utolsó válogatott mérkőzése a spanyolok elleni, 1-0-ra elveszített bécsi Eb-döntő volt.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=rrZmq8NbiK15inZp


Habár sikeres pályafutást tudhat mondhat magáénak, mégsem bravúros védéseire fognak a legtöbben emlékezni. Öt piros lapjával máig az Őrült Jens-nek hívott játékos a Bundesliga legtöbbször kiállított kapusa, verekedett össze saját csapattársával, és rúgott le ellenfelet törlesztési céllal. Intett be játékvezetőnek és szurkolónak, ő az első kapus, akit kiállítottak európai kupa döntőjében (Barcelona-Arsenal, 2006-ban). Könnyített magán mérkőzés előtt már a pályán egy reklámtábla mögött, újabban pedig a labdaszedőkkel gyűlt meg a baja, akik sportot űztek belőle, hogy nem adják oda neki a labdát.