Vágólapra másolva!
Váratlan balszerencse érte a Manchester United angol válogatott csatárát, Wayne Rooneyt, aki egy felugrást követően rosszul lépett, s kifordult a jobb bokája a Bayern München elleni BL-negyeddöntőn. Az MRI-vizsgálatra szerda délutánig kell várni, az angol lapok azonban rettegnek az eredménytől, amely nemcsak a MU sorsát, de az angol válogatott vb-szereplését is erősen befolyásolhatja.

"Wayne bokája megsérült, egyelőre túl korai lenne bármit is mondani állapotáról. Nem hiszem, hogy súlyos lenne a sérülés, de majd kiderül. Hogy játszhat-e a hétvégi, Chelsea elleni bajnokin? Nem tudok erre válaszolni" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson a Bayern München elleni BL-mérkőzést követően.

Az angliai sajtó nem látja megnyugtatónak a helyzetet. A Sun című bulvárlap imádkozásra szólítja fel olvasóit, míg a Times szerint Anglia legrosszabb rémálma válhat valóra Rooney sérülésével.

A Telegraph már azt elemzi, mi lesz, ha Wayne Rooney bokasérülése komolyabb, s Michael Owen, illetve Danny Welbeck mellett hosszabb időre kidől.

A lap szerint a megoldást a 31 millió fontért szerződtetett bolgár Dimitar Berbatov jelenthetné elsősorban, ám a támadó a nagycsapatok ellen képtelen a kapuba találni - eddig az Everton volt a legmagasabban jegyzett csapat, amelynek Berbatov gólt rúgott.


A szenegáli Mame Biram Diouf és a 18 éves olasz Federico Macheda tapasztalatlan, az angol U20-as válogatott Febian Brandy szintén, míg Ryan Giggs és Paul Scholes nem igazán csatártípus.

A fogadóirodák is reagáltak: a William Hillnél 5/1-ről 6/1-re romlott Anglia vb-győzelmi esélyének szorzója.

Rooney eddigi lábsérülései

A Manchester Unitedben:
2010. március 30.: bokaficam
2008. október 1.: bokaficam
2007. november 9.: bokaficam
2007. augusztus 12.: lábközépcsont-törés
2007. február 9.: bokaficam
2006. április 29.: lábközépcsont-törés

Az Evertonban
2004. szeptember 13.: bokaficam
2004. június 24.: lábközépcsont-törés
2004. március 29.: bokaficam
2003. július 26.: bokaficam