Vágólapra másolva!
A Fulham a 2-1-es londoni siker után Wolfsburgban 1-0-ra diadalmaskodott, így kettős győzelemmel jutott be a labdarúgó Európa Liga elődöntőjébe. Az angol csapat gyakorlatilag már az első percben eldöntötte a továbbjutást, amikor Gera Zoltán passza után Bobby Zamora belőtte a mérkőzés egyetlen gólját. A négy között a Fulham ellenfele a Hamburg lesz, a másik ágon Liverpool-Atlético Madrid elődöntőre kerül sor. (Nézze meg a Wolfsburg-Fulham egyetlen, illetve a Liverpool-Benfica öt gólját!)

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágó:
Wolfsburg (német) - Fulham (angol) 0-1
Wolfsburg, 28 ezer néző
v.: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Wolfsburg: Benaglio - Pekarík (Dejagah, 35.), Simunek (Rever, 76.), Barzagli, Schäfer - Riether, Josué, Gentner (Martins, 61.) - Misimovic - Dzeko, Grafite.
Fulham: Schwarzer - Baird, Hughes, Hangeland, Konchesky - Duff, Murphy, Etuhu, Davies - Gera - Zamora.
gól: Zamora (1.)
továbbjutott:a Fulham, kettős győzelemmel, 1-3-as összesítéssel

A Fulham sovány előnnyel érkezett Wolfsburgba, ám nem kellett sokat várni arra, hogy tovább javuljanak az angol esélyek. A vendégcsapat a 21. másodpercben máris vezetéshez jutott: Gera 18 méterre a kaputól - négy védő között - remek passzt adott Zamorának, az angol csatár trükkös mozdulattal játszotta magát tisztára, majd 13 méterről, ballal laposan a jobb alsóba lőtt (0-1).

A hetedik percben egy jobb oldali beadást Gera csúsztatta fejjel a jobb alsó felé, a Wolfsburg kapusa épphogy ki tudta ütni a labdát.

Jobb oldali Wolfsburg-szöglet után Grafite jócskán a kapu fölé fejelt. Egy újabb Wolfsburg-akció végén, a 12. percben Barzagli 12-ről leadott lövésébe Schwarzer csak belekapni tudott, a kipattanót Grafite a hálóba lőtte, ám Kassai les miatt lefújta az akciót.

Pazar Gera-pass + zseniális Zamora-befejezés = vezet a Fulham


A 41. percben Gera 22-ről lőtt, ám a labda több méterrel a kapu fölött szállt el. Az első félidő egyértelműen a Fulhamé volt, Roy Hodgson tökéletesen felkészítette a visszavágóra a vendégeket.

A nézőtéren feltűnt a híres angol színész, Hugh Grant, aki nagy rajongója a Fulhamnek.

Gól nélküli, de pörgős volt a második félidő

A második játékrész kiegyenlítettebb volt, mint az első, a Wolfsburg mindent megtett az egyenlítésért, ám nem lehetett áttörni a londoniak védőfalát. Mi több, az 59. percben majdnem növelte előnyét a Fulham, Zamora egy kiugratást követően csak a kapussal állt szemben, ám 8 méteres emelését hárította Benaglio.

Újabb angol helyzet a második félidő derekán: az exliverpooli Murphy 17 méteres csavarása kevéssel kerülte el a bal felső sarkot. A másik oldalon Dzeko középtávoli kapáslövését Schwarzer nagy bravúrral szedte ki a bal alsóból.

Az utolsó negyedórában óriási helyzetek maradta ki mindkét oldalon, a játék látványos volt, mindkét csapat a támadásokra helyezte a hangsúlyt.

A 76. percben Zamora bal oldali beadását Davies vette le, majd ziccerhelyzetben erősen el akart lőni a kapus mellett, de Benaglio zseniális reflexszel védett. A wolfsburgi Dejagah két jó csel után 14-ről épphogy a keresztléc fölé lőtt.

Forrás: MTI

Gera bátran, kreatívan játszott

A hazai kapu előtti kavarodás után Murphy jutott tiszta lövőhelyzetbe, 8-ról tüzelt, de a gólvonalon álló Barzagli megmentette csapatát a góltól.

A szurkolók azt hihették, ennél nagyobb helyzet már nem maradhat ki, de igen - a másik oldalon Dzeko 9 méterről, ballal ellőtt Schwarzer mellett, de a labda a kapufán csattant. A visszapattanót Grafite küldte egyből kapura, ám Hangeland megirigyelhette Barzaglit, mert ő is a gólvonalról mentett.

A Fulham jó játékkal és megérdemelten jutott négy közé, óriási eredmény, hogy Geráék az UEFA-kupa-címvédő Sahtar Donyeck után a Juventust, majd a német bajnok Wolfsburgot is búcsúztatták.

Fernando Torres korábbi csapata ellen játszhat

A Liverpool a portugáliai vereség után otthon összeszedte magát, és 4-1-es diadallal végül is könnyedén jutott be a négy közé. Duplázott Fernando Torres, aki a következő körben volt csapata, az Atlético Madrid ellen bizonyíthat, amelyben legalább akkora kedvenc volt, mint az Anfield Roadon. A spanyol házirangadón a fővárosiak a Valenciát búcsúztatták idegenben lőtt góllal.

A Hamburg kettős győzelemmel lépett át a belga Standard Liége-en, a Fulham ellen a tét már a döntőbe jutás lesz.

Így ütötte ki a Liverpool a Benficát:


Európa Liga, negyeddöntő, visszavágó:
Liverpool (angol) - Benfica (portugál) 4-1 (2-0)
gól:
Kuyt (27.), Leiva (34.), Torres (59., 82.), illetve Cardozo (70.)
továbbjutott: a Liverpool, 5-3-mal

Standard Liége (belga) - Hamburg (német) 1-3 (1-2)
gól: Camargo (33.), illetve Petric (20., 35.), Guerrero (90.)
továbbjutott: a Hamburg, 5-2-vel

Atlético Madrid (spanyol) - Valencia (spanyol) 0-0
továbbjutott:
az Atlético Madrid, 2-2-vel, idegenben lőtt több góllal

Az elődöntő első mérkőzéseit április 22-én rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerül sor, míg a finálét május 12-én, Hamburgban játsszák.