Vágólapra másolva!
Az UEFA honlapja terjedelmes cikket közöl a Ferencváros télen szerződtetett angol csatáráról, Anthony Eldingről. A szerző szerint míg hazájában csak egy feledhető karrier várt volna a focistára, addig az FTC-ben hetek alatt sztárrá, a szurkolók kedvencévé vált.

A 27 éves csatár Angliában csak alacsonyabb osztályú klubokban fordult meg, mint a Stevenage Borough, a Crewe Alexandra vagy a Boston United. Eddigi legismertebb csapata a nagynevű, de régi sikereitől fényévekre lévő Leeds United volt, a nagy kiugrás azonban ott sem jött össze neki.

A téli átigazolási időszakban került a Ferencvároshoz, azóta hét tétmérkőzésén már hat gólt szerzett. Többnyire közvetlen közelről talált a kapuba, legutóbb azonban az MTK elleni rangadón jó 25 méterről lőtt óriási gólt. A cikk szerzője szerint az angol játékos máris a Fradi szurkolóinak egyik legnagyobb kedvence.

"A legfontosabb feladatom a helyzetbe kerülés és a gólszerzés" - mondja az UEFA honlapján Elding. "Rendkívül eltökélt vagyok, minden meccsen száz százalékot akarok kiadni magamból. Gólt lőni, és a szurkolók kedvencének lenni nagyszerű érzés, de a foci csapatjáték, nem az egyénekről szól."

Elding szerint hiába fordult meg számos angliai csapatban, Craig Short vezetőedző keze alatt tudja kihozni magából azt a teljesítményt, amit elvár magától. "Craig Short egyértelműen a legjobb menedzser, akivel valaha is dolgoztam" - mondja. "Nagyon egyenes fickó. Ha őszinte vagy vele, ő is őszinte veled, ez pedig segíti a közös munkát."

"A magyar játékosok nagyon technikásak, mint a csapatkapitányunk, Lipcsei Péter, aki hihetetlenül jól passzol és kezeli a labdát. Az angol foci viszont sokkal komolyabb fizikumot igényel, az ottani játékosok lényegesen többet futnak, mint a magyarok" -állítja az angol harmadik ligánál magasabb szinten soha nem szereplő játékos

Az MTK ellen hatalmas gólt rúgott

A Fradi egyelőre veretlen tavasszal, de még így csak a bajnoki tabella közepén tanyázik, 22 mérkőzésen szerzett 28 pontjával a kilencedik helyen áll. Elding mégis európai kupaszereplésről álmodik.

"Nagy vágyunk, hogy eljussunk valamelyik európai kupasorozatba, de ez fordulóról fordulóra egyre nehezebb lesz idén" - mondja. "Persze mindent meg fogunk tenni, hogy legalább az Európa Ligát jelentő helyre odaérjünk, ha nem idén, akkor legkésőbb jövőre. Hosszú távon a Ferencváros stabil európai kupacsapat lesz, efelől nincs kétségem".