Vágólapra másolva!
A Zalaegerszeg története során először bejutott a labdarúgó Magyar Kupa fináléjába, miután az idegenbeli 1-0-s siker után szerdán hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott Újpesttel.

A hazaiak lesgóllal kezdték a meccset, majd az első újpesti helyzet egyből egy vitatott jelenetet okozott: Vlaszák ütötte el Kabátot, Solymosi játékvezető tizenegyest ítélt, de piros helyett csak sárga lapot mutatott fel a kapusnak.

A büntetőt Tóth Norbert végezte el, de nagyon gyengén középre gurította a labdát, amit Vlaszák lábbal védett, ráadásul tovább tetézte az Újpest gondjait, hogy Kabát megsérült a tizenegyest megelőző ütközésnél, le kellett cserélni. Az első igazán nagy ZTE-helyzetnél Rudnevs emelését Horváth Tamás ütötte ki bravúrral, a túloldalon Takács hiába fejelt a hálóba, lökés miatt kifelé járt szabadrúgás.

A második félidőben is számos helyzetet dolgozott ki mindkét csapat, de csak egy-egy kapufát sikerült elérniük, így maradt a 0-0, amivel a ZTE ment tovább. Csank János csapata a Debrecennel vívja a május 26-i döntőt a Puskás Ferenc-stadionban.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
ZTE FC - Újpest FC 0-0
továbbjutott:
a ZTE, 1-0-s összesítéssel.

* * *

NB II, Nyugati csoport:
Pécs - Videoton FC II 4-1 (3-0)

Keleti csoport:
Baktalórántháza - Makó 1-2 (0-0)