Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentette a Liverpool labdarúgócsapatának két amerikai tulajdonosa, Tom Hicks és George Gillett, hogy megválik a klubtól. Az üzletemberek pénteken a Barclays Capitalt bízták meg azzal, hogy vevőt találjon.

"A Liverpool FC összes hitelező bankja teljes támogatásáról biztosított minket. A liverpooli munka az elmúlt három évben izgalmas élményt jelentett számunkra, de most úgy döntöttünk, eladjuk a klubot, ezzel elősegítve a növekedést és a fejlődést" - írta közleményében Tom Hicks és George Gillett, a Liverpool labdarúgócsapatának két amerikai tulajdonosa.

A társtulajdonosok azt is bejelentették, hogy a British Airways elnöke, Martin Broughton felügyeli majd a tranzakciót.

Február elején már felröppent a hír, hogy az amerikai üzletemberek eladhatják a klubot, ha fél éven belül nem sikerült százmillió fontos tőkeinjekciót szerezni a Liverpoolnak

Akkor egy liverpooli szurkolói társaság, a Spirit of Shankly (Shankly szelleme) közleményt adott ki, amely szerint a 237 millió fontos tartozást maga előtt görgető klubnak még az év első felében 100 millió fontos tőkeinjekcióra van szüksége, különben az adósságait finanszírozó bankok nem fogják meghosszabbítani a hiteleit.

Elemzők szerint a klub nagyságrendileg 500 millió fontot ér, a Barclays azonban többért szeretné értékesíteni.